(*Нововведення на Укрзалізниці*) Сьогодні отримувати достовірні новини дуже важливо. Тільки так ви зможете скласти власну думку про події в світі. Відстежуючи їх на каналі «24ТВ», ви будете в курсі того, як змінюється Україна і світ. Тільки достовірна інформація і ((https://24tv.ua/ru/novosti_jekonomiki_tag1123/)(новини в світі)) сьогодні на 24tv.ua. Не пропустіть найважливішого.

Нововведення на Укрзалізниці

Найближчим часом керівництво УЗ планує запустити на ринок перевезень вантажну компанію, яка управлятиме вагонами. Вона отримала назву «UZ Cargo Wagon». Одним з головних завдань новоствореної фірми буде вирішення питань з дефіцитом парку локомотивів, яке існує на сьогодні.

Про те, як будуть закуповуватись вагони

За словами Олександра Криворучка, голови Асоціації власників вагонів, компанія буде мати доступ до коштів, які кредитує Європейський банк реконструкції і розвитку. Виділяється 150 мільйонів. Укрзалізниця планує після такого «вливання» встановити ринкові ціни на перевезення.

До кінця першого кварталу 2019 року планується придбання перших 30 машин. На думку Криворучко, це не вирішить існуючих проблем, оскільки зношеність парку становить трохи менше 96%. Ситуація наближається до катастрофічної. Через брак справних локомотивів вагони перетворюються в склади на колесах. Час на доставку вантажів вагонами по Україні збільшилася у два рази за останні п'ять років.

Сьогодні саме УЗ має монополію на використання залізничної тяги. Експерт вважає, що Укрзалізниця повинна в першу чергу вирішити проблему її дефіциту. Не варто забувати також і про необхідність розвитку інфраструктури, яка теж зношується швидкими темпами.



Плани Укрзалізниці

Плани Укрзалізниці

Державна компанія планує закупити 6500 вагонів. Компанія «UZ Cargo Wagon» отримає право використовувати їх, як приватний парк для надання операторських послуг залізничних перевезень. Це може призвести до того, що дочірня фірма УЗ матиме переважне право використання тяги, яка у великому дефіциті. Приватні оператори залишаться ні з чим. Крім того, вони припускають, що для своєї дочірньої компанії УЗ оптимізує вантажно-розвантажувальні роботи і забезпечить високий рівень збереження вагонів.

Олександр Криворучко побоюється, що для нової логістичної структури будуть створені «тепличні умови» в той час, як прямий обов'язок УЗ - це забезпечення рівних умов для всіх перевізників. Час покаже, наскільки монополіст готовий до виходу на ринок. Умови роботи, створені для «UZ Cargo Wagon» і інших операторів, повинні бути абсолютно однаковими. Тільки це стане індикатором появи реального ринку залізничних послуг в Україні.