Головну ялинку Рівного обговорював, напевно, вже кожен місцевий житель. Одні кажуть - треба встановлювати штучну, інші - за живу. Проте, є й третя сторона, які пропонують прикрасити живі ялинки, які ростуть на майдані Незалежності.

Ось ці ялинки, на фото нижче, пропонують прикрасити рівняни.



pic

Таку петицію на сайті міської ради зареєстрував рівнянин Пахальчук Олександр. За його словами, штучну ялинку яку встановлюють кожного року на центральній площаді, соромно показувати людям. Вона викликає лише почуття жалю та сорому, але аж ніяк не свята.

Проте, розглянути звернення рівнянина можуть лише після того, як вона набере 300 голосів. Тоді петиція повинна винестись на розгляд найближчого засідання сесії міської ради Рівного. Звернення пана Пахальчука буде дійсне до 5 січня наступного року. Таким чином, петиція навряд встигне розглянутись до встановлення головної ялинки міста. Бо ж традиційно, 19 грудня, відбувається святкове засвічення вогнів Новорічної ялинки на майдані Незалежності.

Крім того, голова міста не в захваті від такої ідеї.

"Як ви собі це уявляєте? Ні, якщо більшість захоче то я так можу зробити. Але це буде сміхота. Якби це прикрашав я, то можливо делікатно мені б то і вдалось зробити. Бо після трьох прикрашань ця ялинка осипиться. Повірте, 3-4 роки поприкрашаємо і можна на тій ялинці ставити хрест. Ніде в світі не вирощують ялинку аби її прикрашати, завжди привозять зрубану ялинку.", - зазначив він.

Тема новорічної красуні міста не залишає в спокої рівнян. Минулого року громадськість запропонували ідею, встановити у 2018 році штучну ялинку створивши відповідну петицію на сайті міськради.

Після того, як звернення набрало відповідну кількість голосів, влада доручила підприємству Міськсвітло з'ясувати ціну на штучні ялинки в Україні. Цифра, ймовірно, їх не влаштувала. Мінімум 1 мільйон гривень коштує штучне новорічне дерево.

Згодом, мер міста доручив студентам рівненського вишу провести опитування серед рівнян: штучна чи жива? Студенти опитали майже 4 тисячі людей і з невеликим відривом більшість висловилась за штучну.

У червні цього року на сесії міської ради, голова міста поділився, що вже підібрали два типи штучних новорічних дерев:

"Ми нарешті знайшли штучну ялинку. Вартість її приблизно від 860 тисяч і до мільйона гривень. Тепер проведемо опитування з фотографіями, що ви хочете - за 5 тисяч звичайну, чи за 1 млн - штучну. Як рівняни скажуть, купляємо без всяких питань."

У листопаді на виконкомі голова міста заявив, що рівняни прихід 2019 року буде зустрічати з живою ялинкою у центрі міста. Мовляв, за неї проголосували рівняни, а прихильників штучної виявилось менше. Та додав, що вона набагато дешевша ніж штучна ялинка.

22 листопада, на сесії міськради, мер Рівного додав:

"Хай проголосує більшість. І поставимо на наступний рік штучну. Мільйон знайдемо без проблем. Але я вас запевняю, аби я купив штучну то наступного ж дня, половина людей які голосували за живу ялинку кричали б - нащо витрачати гроші. Там хтось каже, що вона коштує менше мільйона - то зайдіть в інтернет. 800 тисяч це коштує ялинка 22-х метрів і вона не гарна. Так коштує від мільйона до півтора. Жива в минулому році коштувала 5 тисяч, цього року може бути за 7 тисяч. Також на іграшки витрати, це теж мінімум півтора мільйона. Загляньте в інтернет та подивіться. Ті що нам пропонували в минулому році безкоштовно - то такі не треба, я такі сам можу зробити. Це примітивні, китайські іграшки. Хочемо оголосити тендер, але коли оголошуємо - то вилазять ці китайські негарні."

Крім того, в своєму відеоблозі, пан мер зазначив, що у Рівному встановлюється ялинка така само, як у Нью-Йорку, Ватикані та Лондоні.

А напередодні встановлення новорічної красуні 2019, давайте разом згадаємо як вона змінювалась за останні 8 років.

2010 рік



pic

2011 рік



pic

2012 рік



pic

2013 рік



pic

2014 рік



pic

У 2015 рік



pic

У 2016 рік



pic

У 2017 рік



pic

У 2018 рік



pic