Банани вже давно стали цілком звичним для нас фруктом, хоч і не ростуть у нас в садах і городах.Але чи є якась користь в цьому солодкому фрукті? Деякі з нас часто задаються питанням, коли можна їсти банани? Коли він встиг пожовтіти або коли повністю покрився темними крапочками?

Японці довели, що банан має протиракові та антиоксидантні властивості. І ці унікальні властивості найкраще проявляються саме тоді, коли банан покритий темними плямами. Хіміки називають ці плями, як з'єднання TNF, і вони досить ефективні з аномальними клітинами в вашому тілі. Чим більше темних ділянок на банані, тим краще він зміцнює ваш імунітет!

pic

Тому пам'ятайте, що зрілий банан - один з найефективніших протиракових засобів. А жовтий банан з темними плямами, з точки зору його користі для здоров'я - в 8 разів краще. На додаток до всього вищесказаного, перестиглий банан - прекрасний вибір, коли вашому організму потрібне швидке підвищення рівня цукру. Наприклад, коли ви відчуваєте себе дуже пригніченим і втомленим!

pic

Також варто пам'ятати, що більшість бананів на полицях наших магазинів - кормові. Вищевикладена інформація стосується саме їх. Що стосується справжніх бананів, більш дрібних, так званих «бебі» сортів, вони більш корисні саме в зеленому вигляді.Зелені маленькі банани мають великою кількістю вітамінів і мікроелементів. В одному такому плоді міститься близько 300 мг натрію, який необхідний людському організму для підтримки водно-сольового балансу. Добове споживання натрію має становити 1 г, тобто досить споживати 3 міні банана для підтримки організму

pic

Головна перевага бананів - це утримання кальцію в організмі. Щоденне споживання кави, чорного чаю, газованих напоїв сприяє зменшенню кальцію в організмі. З'їдаючи добову норму зелених бананів, можна зберегти життєво-важливий мікроелемент, який є основою кісткової системи нашого організму.