Крадіжки в квартирах і будинках зовсім не рідкість. В Україні в минулому році поліція офіційно зареєструвала більше 22 тисяч квартирних пограбувань. Як захистити будинок від злодіїв?

Можна найняти дорогу охорону і так убезпечити своє житло. Але не всім по кишені охоронні послуги. Ми вам розповімо про деякі хитрощі, які допоможуть залучати менше уваги до вашого житла.

Сторонні в домі - речі заховані

Ви викликали сантехніка? Або до вас повинні прийти з газової служби для зняття показань лічильників? Всі цінні речі потрібно прибрати від сторонніх очей. Фахівці комунальних служб можуть і не бути грабіжником, але дати наводку поганим хлопцям - цілком.

Складний замок

Злодії обирають поменше роботи. Їм потрібно робити все швидко, інакше є шанс бути поміченим. Чим складніше їм потрапити в квартиру, тим менше ймовірність, що вони будуть колупатися в дверях. Ускладнити задачу проникнення можна подвійними дверима або складними замками. Комбінація двері з кількома замками відіб'є охоту грабувати будинок.

Решітка на вікнах

Грабіжники люблять проникати в квартири верхніх і нижніх поверхів через вікна. Тому убезпечити їх можна за допомогою решітки. Тільки не забувайте, що на решітці повинен бути замок - такими є вимоги пожежної безпеки.

Обманюйте

Зловмисники не хочуть бути спійманими, тому вони не будуть ризикувати. Якщо ви повісите на двері наклейку про відеоспостереження та охорону, вони подумають, а чи потрібно їм зламувати таку квартиру?

Ще один спосіб обману: якщо ви побачили підозрілих типів під під'їздом, поверніться і помахайте в вікно, ніби вдома хтось є.

Відкривайте штори

Існує думка, що, коли штори закриті, це не приваблює грабіжників. Навпаки, це показує, що тут ніхто не живе. Господарі обов'язково впускають в будинок світло.

Доглядайте за територією перед будинком і на дачі

Висока трава, бур'яни,не чищені доріжки від снігу або листя - все це говорить, що будинок порожній, а значить його можна сміливо грабувати. Щоб зловмисники не розглядали ваш будинок в якості варіанту, дивіться за територією перед ним.

Колючки перед вікнами

Троянди, шипшина і ожина уздовж забору і перед вікнами перетворить житло на справжню фортецю.

Як зберегти тепло в будинку?

Правильно викидайте коробки з-під дорогих покупок

Купили новий телевізор або холодильник? Навчіться викидати коробки так, щоб не привертати увагу непрошених гостей. Порвіть коробку на шматки і виносьте із побутовим сміттям, а не окремо.

Оглядайте двері

Злодії залишають спеціальні мітки, за допомогою яких вони орієнтуються, яку квартиру обчищати наступну. Підозрілі палички, сірники, малюнки - прибирайте і витирайте. Оглядайте замок, якщо він подряпаний, є ймовірність, що його намагалися розкрити.

Табу на інформацію по телефону

Вам часто дзвонять і проводять соцопитування про графік роботи, кількість людей вдома? Це повинно вас насторожити. Часто таким чином квартирні злодії намагаються з'ясувати ідеальний час для грабежу.