Саме цей напрямок розглядають серед пріоритетних, якщо місто продовжить купувати тролейбуси з можливістю автономного ходу.

Про це розповів начальник управління транспорту і зв’язку Рівного Віталій Миронюк у прямому ефірі проекту «Без цензури» на Рівне 1.

- У нас в місті було кілька проблемних напрямків, які не покривало тролейбусне сполучення: кладовище «Нове», район вулиць Євгена Коновальця – Волинської дивізії (Північний) та частина вулиць Макарова та Млинівська (Ювілейний). Частково ми вирішили проблему запустивши сюди дуобуси – тролейбуси, які можуть також рухатися на двигуні, та провівши нові маршрути. Проблема насправді вирішена частково. Іще два напрями – це район зоопарку, Басівщини та Тинне , аеропорт. Є можливість прокласти і туди маршрут дуобусів. Тож є шанс, що зоопарк і Тинне аеропорт перші у черзі нових маршрутів, якщо, звісно, депутати міськради виділять кошти і ми закупимо ще тролейбуси з автономним ходом, - каже Віталій Миронюк.

До слова, нині ці два напрями частково перекривають маршрутні таксі, але люди постійно скаржаться на їх малу кількість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Готуйте гривні: з грудня може зрости вартість проїзду у маршрутках Рівного

- На сьогодні всі 312 автобусів, які працюють у Рівному, – приватні, - додає Віталій Миронюк. - Найбільше має «Транспортна компанія» - 38 автобусів, «Сагайдачний» – 31 автобус. У решти – до 10 одиниць. Це надихає на те, що в місті має бути своє автобусне підприємство, окрім тролейбусного. Скажімо, Тернопіль за рахунок комунальних автобусів вирішили транспортний колапс під час страйку перевізників.