А саме голові Рівненської благодійної організації пенсіонерів та інвалідів «Обличчям до істини», громадській діячці та письменниці – Тетяні Войтович.

13 листопада о 12:00 у актовій залі бібліотеки відбувся літературний вечір «Я вершник крилатої думки», присвячений Тетяні Федорівні Войтович.

Тетяна Федорівна багато років свого життя віддала школі. Аж допоки не втратила зір. І відтоді школою для неї стало саме життя. Втративши одне, їй напрочуд добре вдалося відкрити в собі інше, і життя талановитого педагога набуло нового змісту.

Вона активно почала займатися соціальними проектами: започаткувала обласну благодійну організацію для пенсіонерів та інвалідів «Обличчям до істини», запропонувала організувати супровід для незрячих, стала ініціатором багатьох культурних проектів міста для людей з інвалідністю.

Але справжню повноту і неповторність життя, творчу енергію Тетяна Войтович втілює у своїх віршах: “Знов розквітла весна не для мене”, “Проростає зелена трава…”, “Та й для мене лишилось немало”, “Десь у лісі зозуля кує….”, “Жайвір з неба привіт мені шле”.

На заході звучали музичні номери у виконанні вихованців дитячої музичної школи №2. Також звучали вірші у виконанні вихованців дитячого садочку "Веселка". Слабозорі студенти Рівне нського державного гуманітарного університету, майбутні соціальні педагоги, школярі Клеванської школи для слабозорих та члени Рівне нського УТОСу також декламували вірші Тетяни Федорівни.

pic

Голова Рівне нської обласної державної адміністрації Олексій Муляренко відзначив досягнення Тетяни Войтович і вручив їй почесну грамоту за багаторічну працю, активну громадську позицію та особистий внесок в розвиток інклюзивного туризму.

pic

Також в холі Рівне нської обласної бібліотеки можна було побачити роботи рівнян з порушенням зору.

pic