До настання Нового року потрібно встигнути навести порядок скрізь і в усьому: в своїх думках, в будинку або квартирі, на роботі і в особистому житті. Наш перелік важливих справ, які потрібно зробити до святкування Нового року, допоможе вам все встигнути і нічого не забути.

Всі ми знаємо, що в Новий рік потрібно йти з хорошим настроєм, з надіями на світле майбутнє, на позитивні зміни в житті і з очікуванням нових прекрасних подій. А щоб все було саме так, потрібно в році, що минає позбутися від усього зайвого: не тільки від непотрібних речей, а й від поганих думок і негативних емоцій.

Список важливих справ, які потрібно зробити до Нового року

1. Відпустіть та пробачте всі образи

Взагалі образи не можна тримати в собі - так ви робите погано в першу чергу собі. Тому згадайте всіх тих, хто вас образив, і від щирого серця пробачте їх.

2. Купіть подарунки

Краще це зробити заздалегідь, адже в останні передноворічні дні магазини зазвичай переповнені, атмосфера метушлива, а вибір подарунків уже залишає бажати кращого. Тому відкладіть заздалегідь суму, яку ви готові витратити на сувеніри для дорогих вам людей, і виділіть день для передсвяткового шопінгу.

3. Здійсніть божевільний вчинок

Ви з юних років мріяли про татуювання, стрибок з тарзанки або політ на дельтаплані? Так зробіть це! І не варто шукати різного роду відмовки: таким чином ви виконаєте свою давню мрію і рік, що минає точно залишить у вашому житті приємний слід.

4. Подолайте свій страх

Так, якщо ви до тремтіння в колінах боїтеся літати на літаку, рушайте в подорож на ньому. Або на вас навіває жах вид удава або хамелеона? Тоді відвідайте тераріум і погладьте цих милих плазунів.

5. З'їжте що-небудь незвичайне

Закінчення старого року - хороший привід спробувати якусь нову для вас страву. Не поскупіться і відвідайте який-небудь екзотичний ресторан або замовте невідому для вас їжу. Навіть якщо вона вам не припаде до смаку, яскраві враження і привід для веселих спогадів вам забезпечені.

6. Віддайте борги і закінчіть всі незавершені справи

Так, в Новий рік не можна йти з «хвостами» з боргів і незавершених проектів. Це займе у вас не так багато сил і часу, як вам здається. Сплатіть всі свої рахунки, поверніть дрібні борги друзям, закрийте кредити і заблокуйте всі кредитки.

Сумісність імен в парі: наскільки ви підходите один одному

7. Наведіть порядок

Перед Новим роком потрібно провести генеральне прибирання і позбутися від усього непотрібного. Це допоможе вам очистити енергетику будинку і на робочому місці. Таким чином ви позбавитеся від негативної енергії, замість якої в Новому році обов'язково прийде позитивна і принесе радісні зміни в житті.

8. Очистіть пам'ять телефону

Звичайно ж, скидати до заводських налаштувань свій смартфон не потрібно. Просто видаліть непотрібні вам номери і повідомлення, зітріть фото, пов'язані з неприємними подіями або емоціями.

9. Підведіть підсумки року, що минає і складіть план на наступний

Візьміть аркуш паперу і запишіть всі події року, що минає, про які ви згадаєте. В одній колонці нехай будуть ваші досягнення, а в іншій - провали. Тільки не лукавте: це допоможе вам проаналізувати свої дії, скласти плани на майбутній рік і в майбутньому уникнути колишніх помилок.