У Рівненському міському суді виправдали чотирьох нападників, які у 2015 році вивели з приміщення Рівненської облдержадміністрації та викинули в сміттєвий бак колишнього нардепа Миколу Шершуна.

Нагадаємо, у грудні 2015 року, голову федерації профспілок Рівне нщини та колишнього народного депутата кількох скликань активісти вивели з приміщення Рівне нської облдержадміністрації та просто під стінами адмінбудівлі викинули в сміттєвий бак. При цьому Миколу Шершуна били ногами та руками.

"Народну люстрацію" Миколі Шершуну влаштували через причетності до лісового госодарства області. А саме за те, що пан Шершун віддавав посади "своїм" людям.

У хуліганстві правоохоронці обвинувачували чотирьох рівнян.

У суді прокурор стверджував, що 8 грудня 2015 року обвинувачені грубо порушили громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства.

За його словами, група людей, під час акції протесту нецензурно ображали Миколу Шершуна, застосовували до нього фізичне насильство, поставили на коліна та принесли йому моральні страждання "шляхом поміщення його у сміттєвий бак."

За словами постраждалого, таким чином (крім моральних страждань) йому нанесли тілесні ушкодження середньої тяжкості. За це він вимагав у суді від обвинувачених моральну компенсцію у розмірі 100 тисяч гривень.

Обвинувачені ж своєї провини не визнали. Крім того, стверджували що в той день вони гуляли поблизу Рівне нської облради та побчивши акцію протеста просто спостерігали за нею.

Свідки не змогли назвати точних винуватців інкремінованого злочину бо ті були в балаклавах. Тому впізнати активістів вони були не в змозі.

Надані докази, у вигляді відео- та фотофайлів з інтернету - суд визнав недостовірними. Оскільки не змогли встановити оригінали це чи копії.

Враховуючи покази свідків та відсутність доказів - обвинувачених виправали. А Миколі Шершуну відмовили у відшкодуванні заподіяних збитків.