Станом на 1 листопада поточного року на Рівненщині зареєстровано 30 526 суб’єктів господарювання – платників єдиного податку.

З них І група -5319, ІІ група 12782, ІІІ група фізичні особи 8679, та 3746 юридичні особи.

Протягом десяти місяців поточного року спрощенці І-ІІІ груп перерахували до місцевих бюджетів області майже 374,7 мільйонів гривень єдиного податку, перевищивши минулорічну суму майже більш ніж 72,5 мільйонів гривень.

У фіскальній службі нагадують, що відповідно до пп. 295.3 ст. 295 Податкового кодексу платники єдиного податку третьої групи сплачують єдиний податок протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал.

Платники єдиного податку першої і другої груп сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку першої і другої груп здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку. Платники єдиного податку першої і другої груп, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів.

«Зважаючи на те, що єдиний податок – важливе та стабільне джерело наповнення місцевих бюджетів, створення комфортних умов для розвитку та роботи підприємництва у регіоні, зокрема малого та середнього бізнесу, – залишається серед пріоритетів діяльності виконавчої влади, місцевого самоврядування та фіскальної служби області».- відмітив начальник ГУ ДФС у Рівне нській області Дмитро Зайцев.