Дієтологи давно вже зійшлися на думці, що індивідуальність людини - основа при формуванні правильної системи харчування. Немає правила, яке підходить абсолютно всім. Однак є режими, який можна сформувати виходячи зі своїх особливостей. Сон і харчування - основа цього графіка.

Перш за все постарайтеся налагодити харчування по дробовому принципу, розділивши прийоми їжі,як мінімум на 4 рази на добу. Далі, розділіть прийоми їжі відповідно зі своїми особливостями режиму дня

pic

1. Будь-о котрій ви прокинулися, сніданок слід відкласти приблизно на годину. Це-максимум, можна обмежитися трьома чвертями години.

2. Далі їмо наступним чином: між прийомами їжі має бути не менше двох з половиною годин, максимум три з половиною - орієнтуйтеся на комфортність організму.

3. Не вечеряєте пізно? Правильно робите! Чотири години до сну - найкращий вибір для вечері. Однак за пару годин до відходу до сну можна побалувати себе невеликим перекусом: кефір або листя салату відмінно підійдуть.

4. Неважливо в скільки ви лягаєте спати, після десятої вечора їсти не рекомендують. Ви ризикуєте уповільнити метаболізм, надмірно напружити ШКТ і взагалі доставити організму неприємності і зайву роботу. Енергії з цієї їжі ви точно не отримаєте. І взагалі, намагайтеся лягти спати не пізніше одинадцятої вечора.

Всього чотири правила - і ваш режим буде ідеальним!