Відкрита кухня стає все більш популярною. Тенденція Open Space в плануванні вітальні все частіше зустрічається в дизайні інтер'єрів. Чому?

Оскільки цей вид розташування дозволяє отримати більше місця для обладнання і зберігання, а також створення сучасного і практичного простору з відчуттям свободи.

Особливо виграє таке планування в невеликих квартирах-студіях або, в разі великого будинку, Open Space робить його структуру більш складною.

Переваги відкритої кухні

Цей тип планування забезпечує практичні рішення, перш за все для невеликих квартир, тому що, з'єднавши кухню з вітальнею, вона стає об'ємнішою і просторішою.

Ще однією перевагою є функціональність.

Ви можете дивитися телевізор або дивитися за дітьми під час гри у вітальні. Крім того, коли у вас є гості, ви можете взаємодіяти з ними, здійснюючи приготування їжі.

Дайджест гарячих трендів в інтер'єрі, які варто спробувати

Недоліки відкритої кухні

Одним з недоліків відкритих просторів є запах кухні, який дуже швидко поширюється у вітальню. Щоб вирішити цю проблему, вам потрібна дуже хороша витяжка, здатна швидко і ефективно поглинати пар і запахи.

Рекомендації по дизайну відкритої кухні

Дизайн кухні відкритого типу повинен відповідати загальному плануванню вітальні. Це правило діє як для використовуваної кольорової палітри, так і для ліній і форм дизайну меблів.

Або ви вибираєте одні і ті ж кольори для двох зон, або вибираєте сильні контрасти. Користуючись однією і тією ж кольоровою гамою простір стане єдиним, а перехід з однієї зони в іншу буде більш лінійним. Це ж правило застосовується до дизайну меблів.