Піца - це та страва, яку люблять всі. Малюки їдять її з неабияким апетитом - за вушка не відтягнеш. А особливо надають перевагу сирній піці.

Важливі тонкощі

♥ Піцу краще готувати без майонезу. Його можна замінити домашнім майонезом, або сметаною перемішаною з часником.

♥ Під час приготування піци краще використовувати найпростіші сорти сиру, типу, російського або моцарели.

♥ Для дитячої піци краще не додавати гриби, маслини та інші «дорослі делікатеси». Діткам вони не до смаку - тому краще додайте їх в порцію тата. Він буде задоволений!

А тепер переходимо безпосередньо до приготування.

Для приготування сирної піци нам знадобиться: для тіста: борошно - 500 г, вода - 300 мл, сіль - 15 г, оливкова олія - 30 мл, пресовані свіжі дріжджі - 10 г; для начинки: твердий сир - 100 г, вершкове масло - 30 г, часник - 2 зубчики, моцарелла - 250 г, базилік - за смаком.

Спосіб приготування: Пресовані дріжджі розводимо у воді, додаємо сіль і розмішуємо. Борошно висипаємо на стіл гіркою і зверху робимо ямку. Виливаємо рідку суміш в борошно і швидко руками вимішуємо тісто до пружної консистенції. Додаємо в тісто оливкову олію і знову вимішуємо.

Також читайте: Як прізвище чоловіка впливає на долю жінки?

Залишаємо тісто настоюватися в теплому місці 1,5-2 години. Готуємо соус: в м'яке вершкове масло додаємо подрібнений часник і базилік. Кількість часнику і базиліку беріть на свій смак. Добре перемішуємо. Сири натираємо на тертці. Тісто розкачуємо і викладаємо на деко (попередньо змащене маслом або олією). Покриваємо основу соусом з масла. Зверху викладаємо половину сиру, начинку викладаємо злегка відступаючи від країв. Випікаємо при температурі 230 градусів до готовності.

Смачного!