2018 рік був багатий на стильні інновації, які не скоро втратять свою актуальність і ефектність. Ми відібрали найкращі інтер'єрні тренди року, якими варто скористатися.

1. Максималізм

Незважаючи на те, що мінімалізм довгий час панував в інтер'єрнії моді, все більшої популярності набирають інтер'єри в стилі максималізм. Яскраві і насичені кольори, строкаті принти, розкішні тканини, велика кількість фактур і нестандартні поєднання тепер у великій пошані! Саме вони допомагають створити відчуття гостинності і затишку в інтер'єрі.

2. Акцентні стелі

Акцентні стелі - все ще нестандартний спосіб привернути увагу: адже звичне рішення для стелі - це фарбування білою матовою фарбою. З такою традицією перестає погоджуватися все більша кількість дизайнерів, які перетворюють стелю в неймовірно експресивний елемент інтер'єру. Шпалери, фактури, балки, яскравий колір - всі ці інструменти роблять «п'яту стіну», акцентом всієї кімнати.

3. М'які форми

М'які форми, округлі обриси і відчуття затишку - тепер саме ці характеристики панують в дизайні меблів. Людям хочеться комфорту після жорстких прямокутних силуетів, які здаються зараз дуже суворими. Розкішні дивани та м'які крісла, оббиті вишуканим оксамитом, стали хітами в інтер'єрах.

4. Шпалери

Не тільки фарба - вважають дизайнери і все частіше вибирають вишукані класичні, завзяті строкаті або буйні тропічні принти шпалер. Яскраві і сміливі колірні рішення, а також драматично темний фон роблять шпалери особливо цікавими.

Як вибрати дзеркало для ванної: кілька корисних порад

5. Вінтажний гламур

Дизайнери все активніше згадують минулі епохи і міксують сучасність з дизайнерськими предметами з сімдесятих і вісімдесятих. Глибокі відтінки і яскраві акценти, ретро-принти, органічні силуети і тонконогі стільці все міцніше обгрунтовуються в сучасних інтер'єрах.

6. Двобарвні кухні

Двоколірні кухні - такий простий і такий ефектний спосіб зробити інтер'єр стильним! Однотонна фарбована поверхня плюс дерев'яні фасади, світлі і темні відтінки, пастельний і насичений колір, глянцеві і матові покриття - ці контрастні поєднання зроблять вашу кухню цікавою!

7. Підвіси

Підвісні світильники - здавалося б, що може бути простіше і звичніше? Але останнім часом підвісів стає все більше, вони набувають неймовірно ефектні форми і робляться з дуже нестандартних матеріалів! Вони здатні внести в інтер'єр стильний акцент і бути при цьому дуже зручними і функціональними елементами освітлення.