Дзеркало - обов'язковий компонент будь-якої ванної: важко уявити собі догляд за тілом та обличчям без цього незамінного предмету. Але при виборі дзеркала варто враховувати кілька моментів.

Настінне або поєднане

Дзеркало може бути як самостійним елементом ванної кімнати, так і бути поєднаним з іншими меблями, наприклад, шафою або поличкою, що робить предмет більш функціональним. Якщо ваша ванна компактних розмірів, то не варто забувати про можливість зробити її більш практичною за рахунок збільшення місця для зберігання. Але якщо ви можете дозволити собі обійтися без шафок - виберіть варіант звичайного дзеркала, воно виглядає ефектніше і дорожче.

pic Розмір дзеркала

Габарити дзеркала буде диктувати розмір доступного вам простору. Краще, щоб по ширині дзеркало не виходило за межі розташованого під ним предмета (в більшості випадків - тумби або умивальника), але і не було занадто вузьким.

Як правильно обрати плитку у ванну кімнату?

З рамою або без рами

Дзеркало без рамки виглядає більш сучасно, позбавлене додаткових акцентів, а його вартість набагато дешевше. Воно відмінно підійде для ванної кімнати, зробленої в стилях мінімалізм, хай-тек, скандинавський. Рама вже надає дзеркалу велике стилістичне забарвлення, тому при її виборі варто орієнтуватися на цілісний інтер'єр.

pic Матеріал рами

При виборі дзеркала варто звертати увагу на те, з чого зроблена рама. З огляду на особливі властивості приміщення, головна характеристика матеріалу - це вологостійкість. Якщо ви вирішили зупинитися на дереві, уточніть, чи оброблений матеріал спеціальними розчинами, що забезпечують стійкість. Нержавіюча сталь і пластик стійкі до впливу вологи і можуть мати найрізноманітніші форми.

Як не варто робити: 5 частих помилок в невеликій ванній кімнат

З підсвічуванням або без

Достатнє освітлення ванної кімнати - питання не тільки естетики і функціональності, але і безпеки - адже перед дзеркалом проводиться велика кількість гігієнічних процедур. Краще освітлення для дзеркала - два бічних джерела світла (підсвічування зверху створює неприємні тіні на обличчі). Якщо з боків від дзеркала у вас немає можливості розмістити світильники, то вибирайте дзеркало з вбудованим підсвічуванням, головне, щоб світло було м'яким і розсіяним.

pic Форма

Вибираючи форму дзеркала, орієнтуйтеся на стилістику вашого приміщення і бажану атмосферу. Кругле і овальне дзеркало створюють більш м'яку і гармонійну обстановку, а квадратне і прямокутне - сувору і класичну. Фігурні дзеркала (дзеркала незвичайної форми) можуть додати інтер'єру родзинку.