Під час доповіді у парламенті про стан розслідування вбивства громадської активістки Катерини Гандзюк генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що подає у відставку.

Сьогодні, 6 листопада, під час засідання Верховної Ради депутати ухвалили рішення про створення тимчасової слідчої комісії для розслідування нападів на активістів.

Це рішення пов'язано з розслідуванням смерті журналістки Катерини Гандзюк. Згідно із постановою, ТСК буде залучена до розслідування відомостей щодо нападів на Гандзюк та інших громадських активістів.

Серед основних завдань: 

Проведення перевірки відомостей щодо нападів на Гандзюк та інших активістів;
Проведення перевірки ходу розслідування нападів;
Збір інформації та отримання пояснень з цього приводу від осіб, підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Проте, як повідомляє Уніан, під час свого виступу перед Верховною Радою генпрокурор України Юрій Луценко заявив, що не бачить доцільності створення такої комісії.

"Я не уявляю, що може робити ТСК при незакінченому слідстві, крім того, прокурор не дозволить отримати будь-якому члену ТСК доступу до даних справи. Я розумію, що організатором ТСК потрібен не результат, а піар при боротьбі за владу», - зазначив генпрокурор.

Крім того, він висловив обурення піаром на смерті Катерини Гандзюк.

«Щоб не було жодних сумнівів, що за владу ніхто не чіпляється, я сьогодні подаю заяву про відставку президенту України. І ви в парламенті маєте розглянути це питання. Прошу це зробити цього тижня», - заявив він.

Проте, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що не дасть голосів за відставку Юрія Луценко з посади генпрокурора України. Та додала, що жодна створена комісія не має права, механізму, інструментарію перебирати на себе функції правоохоронних органів.

Після чого у Верховній Раді було проведено голосування щодо заяви пана Луценка. Її підтримало лише 38 депутатів із 332, зареєстрованих у сесійній залі.

Пізніше народний обранець Мустафа Найєм прокоментував заяву Юрія Луценко, як піар.

«Це брехлива заява, це не заява. Ви знаєте, яка процедура походу у відставку: треба подати документ, і має подати президент. А це був піар», - переконаний Найєм.