У Рівне з'їхались італійські спеціалісти з лікування муковісцидозу. Три роки тому у місті відкрився центр із лікування цієї хвороби.

Зараз у закладі на обліку перебувають 36 хворих, 28 з яких - діти. Центр працює в обласному спеціалізованому диспансері радіаційного захисту населення.

2 – го листопада на прес-конференції медики аналізували роботу центру та переймали іноземний досвід для покращення навичок у роботі з пацієнтами хворими на муковісцидоз.

“Це було дуже правильно приїхати сюди та поділитися нашим досвідом, порадами і консультаціями для ваших лікарів. Вони (рівненські медики авт.) роблять вже достатньо велику роботу. З точки зору структури, медичних препаратів та обладнання у них виходить навіть з тим, що вони мають, робити хороші речі.” - Донатело Сальваторе, педіатр, завідувач дитячим центром з муковісцидозу м. Потенца

Цьогоріч на роботу Центру було виділено 2 мільйони гривень. “ У центрі вдається надати стаціонарну висококваліфіковану допомогу не менше двох разів на рік кожному пацієнтку, який перебуває у нас на обліку “ - зазначив Олег Вівсянник, заступник начальника управління охорони здоров'я ОДА.