Сьогодні всіх хвилює питання, як заощадити. Найбільш болючою проблемою є опалення будинку. Щоб менше платити і не мерзнути взимку варто подумати про енергоефективність житла. Багато людей зараз активно утеплюють будинки, втім дехто робить це не правильно.

Головні помилки при утепленні будинку:

Основа

Як показує практика, часто після утеплення фасаду багатоквартирного будинку, може весь утеплювач просто відвалитися.

Таке може статися, якщо не очистити стіну від гермобутілу. Цією сумішшю, яка нагадує гуму, раніше часто обробляли фасади будинків, щоб уберегти їх від попадання вологи.

Крім того, потрібно ретельно підготувати основу для утеплювача. Очистити і вирівняти. Інакше через кілька років, утеплення доведеться повторити.

Утеплювач

Зазвичай для утеплення фасаду використовують мінеральну вату або пінополістирол - пінопласт. Обидва варіанти мають свої переваги і недоліки. При виборі утеплювача для кожної будівлі необхідний індивідуальний підхід.

Пінополістирол легко горить, тому будівлі висотою понад 26,5 м рекомендують утеплювати мінеральною ватою. Якщо фасад утеплюють пінополістиролом, потрібно робити протипожежні "пояси" через кожні три поверхи і обрамлення навколо вікон з мінеральної вати.

Економія

Потрібно правильно підбирати матеріали і не замінювати їх. Наприклад, не можна прикріплювати пінополістирол за допомогою клею, який не підходить для цих робіт. Так, дешевий клей для керамічної плитки не підійде.

А сітка, яку накладають на фасад, повинна мати антикислотне просочення, тому що сучасні штукатурні суміші створюють агресивне кислотне середовище, яке роз'їдає армований шар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як не варто робити: 5 частих помилок в невеликій ванній кімнат