В медзаклади планують закупити 19 електрокардіографів, 19 приладів цілодобового Холтерівського моніторування та 19 систем для проведення тредміл-тесту.

Йдеться про придбання обладнання, яке суттєво підвищить рівень діагностики хвороб системи кровообігу. В більшості лікарень нашої області подібного устаткування до цього часу не було. Можу сказати, що ми маємо велику конкуренцію серед фірм, які подали заявки. На участь у торгах документи надіслали 7 компаній. Серед них — 5 українських та 2 іноземні.

Наразі Група впровадження проекту та Комісія з відбору приступає до оцінки представлених заявок. Після ретельного аналізу оберуть компанію, з якою підпишуть контракт щодо постачання медтехніки. Як правило, аналіз пропозицій та обрання переможця тендеру займає близько місяця. Усе залежить від кількості пропозицій і від їхньої якості.

В результаті техніку отримають 19 медичних закладів в Рівне нській області: усі районні лікарні, Рівне нська обласна клінічна лікарня та дві міські лікарні обласного центру. Ці «медичні обновки» встановлять у кардіологічних відділеннях і завдяки їм медики зможуть відслідковувати стан кровоносної системи пацієнта протягом доби. А тредміл-тест дасть змогу виміряти показники активності серця та тиск під час навантаження. Комбінація всіх діагностичних пристроїв допоможе точно встановити діагноз.

Разом з цим нагадаємо, що нещодавно в рамках проекту Світового банку були закуплені сучасні УЗД–апарати та аналізатори кардіомаркерів, які також будуть передані до кардіологічних відділень районних та міських лікарень краю.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.