При розміщенні сантехніки і меблів в невеликій ванній кімнаті, потрібно звернути увагу на деталі. Ось 5 частих помилок і що ви можете зробити, щоб виправити їх.

Не достатньо оптимізований простір

У маленькій кімнаті, незважаючи на обмежений простір, необхідно легко переміщатися. Це означає, що вам потрібно адаптувати кожен елемент, який буде частиною вашої ванної кімнати.

Наприклад, замість ванни ви можете вибрати душ з дренажем для підлоги і, таким чином, мати місце, щоб помістити пральну машину в ванну кімнату, якщо це необхідно. Крім того, ви повинні вибрати невеликі, але місткі меблі, наприклад, умивальник довжиною 60 см.

Якщо ви виберете підвісну раковину, це ще краще, тому що вона не займе місце на підлозі. Ви можете зробити те ж саме для унітазу. Кожен дюйм повинен бути оптимізований в маленькій ванні. Якщо ви перебуваєте на стадії відновлення, розгляньте нішу для зберігання, яка замінить класичний шафу.

Занадто багато білого

Інша поширена помилка - використання білого всюди. Від унітазу, умивальника, ванни до плитки ванна кімната з білою обробкою буде нудною і створить дискомфорт, неприємне відчуття і стерильність, як в лікарні.

Дійсно, білі поверхні відбивають світло, але різноманітність і кольори вітаються навіть в невеликій ванній кімнаті. Маленькі плями кольору, такі як теплі жовті або помаранчеві відтінки, а також пастельні тони можуть знайти своє місце у вашій ванній кімнаті.

Не достатня вентиляція

Не ігноруйте вентиляцію, особливо якщо у ванній кімнаті немає вікна. Пар і вологість можуть впливати на обробку. Через брак вентиляції, залишайте двері у ванну відкритою. Крім того, не слід залишати вологі рушники у ванній кімнаті. Ви можете вибрати електричну сушарку.

Як правильно обрати плитку у ванну кімнату?

Неприпустиме освітлення

Освітлення для невеликої ванної кімнати має важливе значення. Ми часто ігноруємо це. Щоб створити теплоту і поліпшити відчуття простору, ванна вимагає правильного освітлення, не дуже білого або занадто жовтого кольору.

У центрі уваги - одна з стельових ламп, а світлодіоди спалахують навколо дзеркала для оптимального освітлення, коли ми знаходимося у ванній кімнаті. Попросіть фахівців вибрати світильники, що відповідають розмірам ванної кімнати і обов'язково приділіть увагу напрузі для мокрих приміщень і захисту від пару.

Розміщення речей

Якщо у вас є багато продуктів по догляду, косметики та іншого приладдя, які ви зберігаєте у ванній,тоді вам варто зробити вибір і залишити тільки ті, які використовуються постійно. В іншому випадку ви ризикуєте створити хаос у ванній. Зберігайте такі речі в шафі, щоб підтримувати чистоту.