Мало хто знає, що багато продуктів протипоказано їсти натщесерце. Саме з цієї причини деякі люди так погано себе почуває протягом дня. Досить з'їсти що-небудь «неправильне» на сніданок - і день нанівець!

Так чим краще не снідати? Необхідно запам'ятати всього десять продуктів.

Продукт №1: Дріжджова випічка

Так, булочки та інша випічка на сніданок - це дуже смачно і навіть ситно. Але чи так це корисно? Виявляється, ні. Справа в тому, що дріжджі, які входять до складу таких виробів, штука небезпечна. Вони дратують стінки шлунка, який з ранку ще не прокинувся. Тому протягом дня людину можуть мучити печія і просто неприємні відчуття. І вже тим більше такий сніданок не підійде тим, хто страждає виразками або панкреатитом. І це не кажучи про те, що дріжджі і у здорової людини викликають здуття і підвищене газоутворення.

pic

Продукт №2: Кава і напої, що містять кофеїн

І це правда! Кава вранці - звичка 90% людей. Але, на жаль, дуже некорисна. А вся справа в тому, що в каві містяться ферменти, які збільшують вироблення соляної кислоти. Вона, в свою чергу, негативно впливає на шлунок. Кава натщесерце також призводить до печії, , виразці і синдрому роздратованого кишечника. Те ж саме стосується міцного чаю. Тому кава-брейк краще відкласти на хвилин двадцять після їжі.

pic

Продукт №3: Йогурт

Йогурт і інша кисломолочна продукція - хороший варіант сніданку. Але не натщесерце. Ферментовані продукти ідеально працюють в кишечнику. Але якщо ви їсте їх натщесерце, то вони просто не встигають дістатися до нього.! Корисні компоненти знищуються в соляній кислоті шлунка. З тієї причини йогурт і кисломолочні продукти слід вживати вже на ситий шлунок. Так трохи корисніше!

pic

Продукт №4: Алкогольні напої

Алкоголь натщесерце - це особливий вид садизму. По-перше, будь-який алкоголь на голодний шлунок засвоюється швидше, що призводить до швидкого сп'яніння. По-друге, алкоголь швидко піднімає рівень глюкози в крові, яка також швидко падає. Так що захоплення пити натщесерце алкоголь - в принципі нездорово. Щоб хороший алкоголь приніс користь, пити його краще на ситий шлунок і в обідній або вечірній час.

Продукт №5: Кислі фрукти

Так, багато хто любить пити цитрусові фреші натщесерце. Але, на жаль, і це теж абсолютно не корисно. Кислоти, що містяться в кислих фруктах, разом з шлунковим соком утворюють бомбу уповільненої дії. Протягом дня можна очікувати печію, здуття, різі в животі, кольки і все що завгодно. Те ж саме стосується яблук, ананасів, мандаринів і навіть персиків. Так що не експериментуйте. Краще вживайте свіжі соки як десерт після ситного обіду.

pic

Продукт №6: Банани

У бананах міститься багато магнію. Цей елемент в поєднанні з шлунковим соком робить сильний вплив на серце. Тому, незважаючи на солодкість, банани натщесерце краще відкласти в сторону. Використовуйте його як ситний перекус - так і корисніше, і смачніше.

pic

Продукт №7: Кондитерські вироби

Хочете прискорити викид інсуліну в кров з раннього ранку? У цьому вам допоможуть тістечка, булочки, цукерки і шоколад. Такий сніданок на голодний шлунок стане страшним подарунком вашій підшлунковій залозі. До того ж є реальний ризик заробити діабет.

Продукт №8: Холодні напої

Будь-які холодні напої натщесерце просто-напросто зупиняють процеси травлення. А ось тепле навпаки. Гарячі і теплі напої запускають організм і нагадують йому, що настав новий день. А значить, пора працювати! Продукт №9: Свіжі овочі Для голодного шлунка овочі аж ніяк не корисні. Вони є дуже грубою їжею. Багато з них містять кислоти і ферменти, які в поєднанні з шлунковим соком призводять до виразок.

pic

Продукт №10: Копчені і консервовані продукти

Солі та консерванти дратують стінки голодного шлунка. Все це провокує захворювання шлунково-кишкового тракту. Деякі продукти краще не вживати вечорами, а деякі - вранці. Тому міф, що на сніданок можна їсти все, давно себе зжив. Хочете бути весь день бадьорою, веселою і активної? Тоді приберіть з ранкового раціону всього десять продуктів.