Вже понад тиждень у соціальних мережах з'являється інформація про масову загибель голубів у Рівному.

Найбільше рівняни турбувались, аби причиною гибелі птахів не став небезпечний вірус, який може нашкодити і людині.

Фахівці з Держпродспоживслужби в Рівне нській області вирішили відправити на дослідження біологічний матеріал від диких голубів, аби дізнатись причину гибелі.

За результатами дослідження Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи міста Київ, пташиного грипу та хвороби Ньюкасла не виявлено.

Крім того, за результатами досліджень Рівне нської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів пестицидів, токсичних елементів та збудників паразитарних хвороб не виявлено.

Проте, при проведеному паталогоанатомічному розтині трупів голубів встановлено, що воло збільшене, переповнене великою кількістю кормових мас, цілими зернами кукурудзи та тирси, що спричинило інтоксикацію та загибель досліджених голубів.

Головне управління Держпродспоживслужби в Рівне нській області повідомляє, що їхніми спеціалістами та експертами в Рівне нській області та Рівне нської міської державної лікарні ветеринарної медицини проводиться щоденний моніторинг парків, скверів та інших місць перебування диких голубів в міста Рівне .

Нагадаємо, фахівці розповіли що раніше у Рівному такої проблеми не спостерігалось.