У Вараші судитимуть жителя Миколаївщини, обвинуваченого у квартирних крадіжках.

Слідчі Вараського відділу поліції закінчили досудове розслідування та скерували до суду кримінальне провадження із обвинувальним актом відносно 54-річного жителя Миколаївської області. Обвинуваченому у квартирних крадіжках загрожує до восьми років за ґратами.

pic

Так, 26 липня цьогоріч до поліції звернувся 53-річний житель Вараша, що невідома особа, відімкнувши вхідні двері, проникла до його квартири, звідки викрала гроші та золоті вироби на загальну суму майже 300 тисяч гривень. А вже 07 серпня аналогічна заява надійшла від подружжя із Вараша, що в той час, коли вони перебували на роботі, з їхнього помешкання було викрадено гроші, золоті і срібні вироби на загальну суму близько 100 тисяч гривень.

pic

За обома фактами крадіжок із проникненням у житло правоохоронці розпочали досудові розслідування за частинами 3 та 4 статті 185 Кримінального кодексу України.

pic

В результаті проведених розшукових заходів і слідчих дій поліцейські встановили, що до вчинених кримінальних правопорушень причетний 54-річний мешканець Миколаївської області, неодноразово судимий за майнові злочини, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. Як пояснив зловмисник, у Вараш він цілеспрямовано приїжджав на власному авто для вчинення крадіжок. Саме під час чергового візиту неподалік від міста його і виявили оперативники Вараського відділу поліції. Квартири чоловік відчиняв за допомогою «відмичок», які пізніше у нього були виявлені та вилучені слідчим. Викрадені золоті та срібні вироби він обмінював на гроші у малознайомих людей в інших містах України, а нажиті злочинним шляхом кошти витрачав на власні потреби.

pic

Матеріали кримінального провадження скеровано на розгляд суду. Інкриміновані обвинуваченому статті передбачають максимальне покарання — вісім років позбавлення волі.

Повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.