У кожного з нас є ризик зіткнутися з тією або іншою залежністю, і якою б нешкідливою вона не здавалася б, це - психологічне відхилення. Отже, яким же залежностям найчастіше піддаються жінки?

Зазвичай під «залежністю» ми розуміємо пристрасть до алкоголю, сигарет або наркотиків. Насправді, їх набагато більше і, можливо, про деякі з них ви навіть не припускали.

При цьому до залежностей зазвичай схильні жінки з низькою самооцінкою, а також ті, хто не реалізувався, часто приносить себе в жертву і не вважає себе гідною бути щасливою.

7 жіночих залежностей, які здатні зіпсувати життя

1. Залежність від сигарет, алкоголю і наркотиків

Насправді, ці пристрасті ламають життя і долі мільйонів людей по всьому світу. Притому страждає не тільки сам залежний, але і його близькі, рідні і особливо діти. Алкоголізм і наркоманія визнані важкими хворобами, вилікувати які дуже складно і довго.

2. Харчова залежність

Смачно поїсти любить кожен з нас, але для деяких їжа перетворюється на такий собі наркотик. Так, якщо ви, щоб підняти настрій, здатні з'їсти цілу плитку шоколаду, або, коли нервуєте, починаєте активно шукати чогось солоденького, вам напевно бажано проконсультуватися з психологом. Іноді залежність від їжі призводить до булімії, а це вже серйозний психічний розлад. Хворі булімією об'їдаються всім, чим не попадя, що вкрай негативно відбивається на психічному і фізичному здоров'ї.

3. Любовна залежність

Як не дивно, але світлі любовні почуття іноді перетворюються в залежність від коханого чоловіка. Якщо відносини тривалі, і любов може проходити, а залежність залишиться. До цього зазвичай схильні жінки, у яких низька самооцінка.

4. Залежність від покупок

Шопоголізм також визнаний психічним розладом, так як покупки все частіше сприймаються як спосіб розслабитися і отримати задоволення, а не як спосіб придбати потрібні в господарстві речі.

Немає нічого поганого, якщо ви, щоб відволіктися від поганих думок, пройдетеся по торговому центру і купите собі пару обновок. Але якщо це відбувається систематично, а додому ви повертаєтеся з купою непотрібних вам речей, то потрібно проаналізувати свою поведінку і причини, чому ви до цього прийшли.

Як швидко позбутися від нудьги і поганого настрою

5. Залежність від соціальних мереж

Лікарі дуже стурбовані пристрастю сучасних людей до соціальних мереж і деякі з них навіть прирівнюють її до алкоголізму або наркоманії. Чому жінки все частіше замінюють реальне спілкування віртуальним? Тому що на своїй сторінці можна створити інший, ілюзорний світ, в якому ми хотіли б перебувати.

Деякі «постять» фото, де їх образи відретушовані до невпізнання і на тлі красот коралових рифів для того, щоб здаватися краще, багатше і красивіше, як їм здається. Такий ось відрив від реальності дуже згубно діє на психіку людини, а страх викриття робить людину самотньою і ще більш невпевненою в собі.

6. Залежність від книжкових романів і серіалів

Перегляд «мильної опери» або прочитання чергового романтичного бестселера дозволяє нам зануритися в іншу реальність, співпереживати героям, що дарує нам масу різнопланових емоцій, яких так не вистачає в реальному житті. Для розваги або щоб відволіктися на час від життєвих проблем прочитання цікавої книги або перегляд гучного кінороману можуть бути дуже навіть корисними для людини. Але важливо не заходити за межу і не «загрузнути в кіношних пристрастях».

7. Залежність від фітнесу

Безсумнівно, заняття спортом виліковують нашу душу і тіло, а фізичні навантаження допомагають впоратися зі стресом і навіть подолати депресію. Але, як і в усьому іншому, тут важлива міра: якщо ви, коли виникають проблеми їх не вирішуєте, а йдете в зал і там займаєтеся по 3 - 4 години на день, щоб не згадувати про труднощі, то це і є ознаки залежності і втечі від реальності.

Потрібно не боятися брати на себе відповідальність і вирішувати спірні моменти в житті, а вже потім йти в зал за новою порцією ендорфінів.