Що ім'я дитини говорить про психологію батьків? Вийдеш на майданчик гуляти, а в пісочниці сидять Ніколь, Анна-Марія, Радомир і Костя. Психологи кажуть: за дитячими іменами можна давати оцінку соціуму. Що кажуть імена дітей про батьків?

Найпопулярнішими іменами у дітей нашої столиці в першому півріччі 2018 року було: Софія, Марія, Злата, Мілана, Артем, Максим, Дмитро і Олександр. Найнезвичайніші: Бомонд, Гамлет і Італія.

Звичайні імена Звичні для нашого слуху імена, такі як Маша, Костя, Саша, Андрій, говорять про те, що їхні батьки люблять стабільність. Вони вибирають перевірені часом речі, в тому числі й імена. Швидше за все вони росли в середньому достатку і з дитинства були навчені обережності.

Старовинні імена Старослов'янські імена Ярило, Радомир, Мирон говорять про підвищену увагу до коріння і історії. Такі імена чітко вказують на національність дитини.

Іноземні імена У нас уже була одна хвиля іноземних імен після хрущовської відлиги. Зараз друга хвиля і все частіше можна зустріти Роберта, Томаса, Девіда, Ніколь. Це говорить про те, що батьки себе вважають «громадянином світу», такий собіб реакції на кризу, реформи і зміни загальної ідеології. Також такі батьки не проти виїхати з країни, тому шукають дитині універсальне ім'я

Подвійне ім'я Анна-Марія, Анна-Ніколь, Люсія-Марія говорять про батьків, що вони люблять виділятися і навіть дитині вибрали нестандартне ім'я. Вони бажають своїм дітям яскравої долі. Ось тільки не завжди діти відчувають себе комфортно і щасливо з таким ім'ям. В цьому році одного малюка назвали Бомонд, а в сусідній державі бігає по майданчику Люцифер. Такі дитячі імена говорять про батьків, що вони інфантильні і не думають, що ім'я для дитини - всерйоз і надовго. Вони просто хочуть повеселитися і виділитися, а далі вже як буде.