У четвер, 18 жовтня, близько 300 водіїв таксі вийшли на пікет. З вимогою, ((http://rivne1.tv/news/95451)(щоб керівництво підняло мінімальний тариф проїзду)), аби він був відповідним до теперішніх цін на пальне.

Як наслідок, служба розірвала договори з декількома таксистами. В адміністрації таксі кажуть, це страйком назвати не можна, бо пікетувальники не є їхніми працівниками. Тобто, з водіями таксі служба немає трудових відносин, у них з усіма водіями є лише договір про співпрацю. А розірвали їх за певних підстав:

"В односторонньому порядку були розірвані договори співпраці. Тому що дана поведінка водіїв - намагалися перешкодити роботі служби в цілому: вони підбурювали інших водіїв, щоб не обслуговували замовлення, погрожували іншим водіям, що коли вони будуть брати замовлення, то будуть якісь міри відповідні. Ця ситуація для керівництва є не припустимою. Саме з цих причин з цими водіями були розірвані договори співпраці", - розповів представник адміністрації служби таксі 305 Руслан Фаліон.

Зараз мінімальна вартість поїздки таксі радіусом у 2 кілометри = 34 гривні.