Черговим місцем де відбувся обласний спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона» стало с. Любиковичі, що в Сарненському районі.

Сюди завітав майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту, чемпіон України, срібний призер чемпіонату світу Іван Макаренко. Зустріч з іменитим гостем була проведена на базі тамтешньої Любиковицької ЗОШ І-ІІІ ступенів.

На початку заходу дітям атлета представили працівники комунального закладу «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівне нської обласної ради. Після цього слово взяв сам спортсмен, під час якого розповів про свій вид спорту, особисті досягнення і власну тренерську діяльність. Після короткого монологу настав час для питань і відповідей. Тут школярі розпитували у Івана про виступи закордоном, його повсякденне життя і початок спортивної кар’єри.

Як виявилося сам атлет гирьовим спортом почав займатися тільки в університетські роки, а до того грав у футбол і навіть збирався пов’язати з ним своє майбутнє. Нині ж його любов до гри зі «шкіряним» нікуди не зникла, але зараз все рідше і рідше доводиться знову одягати бутси.

Також гість розповів про свій особистий рекорд, який становить 156 поштовхи від грудей двома 24 кілограмовими гирями за 10 хвилин, а 32 кілограмові гирі за такий же проміжок часу йому підкорилися 111 разів.

Не обійшлася зустріч і без традиційної розминки, яку спортсмен провів для дітей, і його власного майстер-класу, під час якого він розповідав і показував на власному прикладі правильну техніку виконання поштовхів. Деякі хлопці навіть попросили спробувати себе у такій вправі. На здивування їхніх шкільних друзів, кільком з них вдалося повторити такі поштовхи, тільки звісно що зі значно легшими гирями.

На завершення заходу Іван нагородив призами від Відділення НОК України в Рівне нській області авторів кращих робіт конкурсу спортивного малюнку, в якому напередодні взяли участь діти. Окрім цього роздав кілька десятків автографів і зробив стільки ж спільних фото.

Повідомляє "Спорт для всіх"