Уві сні ми проводимо третину життя, тому спальня повинна бути максимально комфортною і пристосованою до розслаблення і заслуженого відпочинку.

Що ж має бути у кожній спальні?

1. Якісний матрац: інвестиції в хороший матрац - це інвестиції в здоров'я і спокійний сон. Обов'язково протестуйте матрац в магазині та оцініть ступінь його жорсткості і пружності.

2. Стильна постільна білизна - легкий спосіб оновити спальню. Великий асортимент забарвлень і принтів дозволяє вибрати те, що підходить вашому стилю.

3. М'які подушки: якщо ви хочете створити відчуття шику, вашим подушкам варто перебувати в гідному стані і бути на виду - в цьому вам допоможуть ефектні наволочки і додаткові декоративні подушки. Звертайте увагу на наповнювач - деякі з них можуть бути причиною алергій.

4. Затишний килим: тепле покриття з високим ворсом зробить ваш перший крок з ранку набагато приємнішим. Опустити ступні в м'який плюшевий килим - краще побажання доброго ранку. Крім того, він може стати яскравим акцентом в спальні, який виділить зону ліжка і зробить кімнату набагато затишніше.

5. Функціональний столик або тумбочка необхідні для правильно облаштованої спальні. На стільниці помістяться хороша книга, годинник, стакан води, лампа і багато іншого, необхідного біля ліжка.

6. Трохи кольору: незважаючи на те, що спальні краще бути максимально спокійною, колірну гамму точно варто урізноманітнити за допомогою маленьких, але яскравих акцентів, інакше кімната буде здаватися занадто монотонною. Подушки, пледи або узголів'я ліжка - відмінний спосіб застосувати це правило.

7. Зручне місце для сидіння - бажаний компонент будь-якої спальні. Довго сидіти в ліжку не зручно. Тому, якщо дозволяє площа, постарайтеся помістити в кімнаті маленьке крісло, кушетку або диванчик - це стане ідеальним куточком для читання або і вашим улюбленим місцем проведення дозвілля.

8. Щось, що змушує вас посміхатися, наприклад, весела цитата у вигляді декоративних дерев'яних букв, що прикрашають стіну, або улюблена фотографія в гарній рамі - перше, що потрібно бачити з ранку, щоб створити настрій на весь день.

9. Ефектна картина: велика картина з виразним зображенням зробить спальню стильною і атмосферною. Використовуйте улюблені пейзажі, які надихають або заспокоюють - будь то пляж з пальмами і білим піском або гірські вершини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як вибрати ідеальний матрац: два простих способи