Гриби не найпростіша їжа. Складно вибрати, потрібно правильно зберігати і вміти смачно їх приготувати. Але, щоб освоїти ці премудрості, досить запам'ятати всього п'ять правил.

Не купуйте фасовані гриби

Якщо це можливо, купіть гриби на вагу. Ви зможете набрати стільки, скільки вам потрібно, перевірити кожен гриб, а ще це зазвичай виходить дешевше.

Вибирайте міцні гриби без плям і пошкоджень. Хороший гриб рівномірно забарвлений, трохи вологий і приємно пахне землистою свіжістю.

Не зберігайте гриби в поліетиленовому пакеті

У вологому середовищі гриби швидко стануть м'якими і запліснявіють. Зберігайте гриби в паперовому пакеті в основному відділенні холодильника. Папір забезпечить циркуляцію повітря і поглине зайву вологу.

Тримайте гриби подалі від пахучих продуктів

Гриби вбирають запахи інших продуктів. Так що в холодильнику розташуйте їх якнайдалі від сиру, цибулі або часнику, запашних трав і залишків їжі.

Правильно очищайте гриби

Вибирайте спосіб очищення грибів в залежності від того, як ви плануєте їх готувати. Наприклад, якщо ви будете додавати їх в салат сирими, мити їх не варто. Гриби вбирають воду як губка, ви ж не хочете отримати кисіль замість салату? Тому витріть їх паперовим рушником. Якщо бруд не відтирається, трохи намочіть паперовий рушник.

Якщо ви плануєте гриби варити або смажити, то можна вимити їх у воді. Кожен гриб огляньте і видаліть бруд пальцями, потім обсушіть гриби на паперовому рушнику.

Візьміть сковороду побільше і не шкодуйте олії

І знову згадуємо здатність грибів вбирати воду. Гриби повинні лежати на сковороді в один шар і досить вільно, щоб вода, яка вивільняється з них, легко випаровувалася.

І не шкодуйте олії. Гриби швидко її вбирають і можуть підгоріти. Готуйте на середньому або сильному вогні, щоб вода швидко випаровувалася.

Якщо ви все зробите правильно, то отримаєте апетитні смажені гриби правильного коричневого кольору. Смачного!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

П'ять продуктів, які покращують пам'ять та мислення