Перш ніж вибирати дієту варто точно уявити, якого результату ви хочете добитися. Наприклад, визначити оптимальну для себе вагу або знайти ідеал фігури і прагнути до нього.

Слід врахувати, що для всіх людей ці параметри індивідуальні і не завжди те, що добре для одного підійде іншому. Наприклад, для когось нормальна вага становитиме 57 кг, але для іншої людини цього буде занадто багато або навпаки мало.Отож,до вашої уваги топ-5 дієт,які вважаються найбільш дієвими.

1.Французька дієта застосовується протягом 2 тижнів. Під час французької дієти можна пити тільки кип'ячену або мінеральну воду. Меню можна змінювати, оскільки тільки така послідовність вживаної їжі викликає необхідну трансформацію в обмінних процесах. Абсолютно виключаються сіль, цукор, алкоголь, хліб та інші борошняні вироби. Повторити французьку дієту можна через півроку.

pic

1, 8 день:

сніданок - чорна кава;

обід - два яйця, листовий салат, помідор;

вечеря - шматок нежирного вареного м'яса, листовий салат.

2, 9 день:

сніданок - чорна кава, сухарик;

обід - шматок вареного м'яса;

вечеря - шинка або варена ковбаса без жиру, листовий салат.

3, 10 день:

сніданок - чорна кава, сухарик;

обід - морква, підсмажена на рослинній олії, помідор, мандарин або апельсин;

вечеря - два яйця, нежирна ковбаса, листовий салат.

4, 11 день:

сніданок - чорна кава, сухарик;

обід - одне яйце, свіжа морква, сир;

вечеря - фруктовий салат, кефір.

5, 12 день:

сніданок - терта морква з лимонним соком;

обід - варена риба, помідор;

вечеря - шматок вареного м'яса.

6, 13 день:

сніданок - чорна кава;

обід - варена курка, листовий салат;

вечеря - шматок вареного м'яса.

7, 14 день:

сніданок - чай;

обід - варене м'ясо, фрукти;

вечеря - нежирна шинка або ковбаса.

2.Дієта моделей - Тривалість 3 дні. Втрачається - 4 кг.

pic

Меню: Ранок - яйце некруто.Через 2.5 години - чай без цукру і 125 грам знежиреного сиру.Ще через 2.5 години - стільки ж чаю і сиру. Більше нічого не їсти.

Дієта "10 продуктів".

pic

Вельми оригінальна і своєрідна дієта. Суть її в тому, що на тиждень ви обмежуєте свій раціон всього 10 продуктами. Але все 10 продуктів повинні входити в щоденний раціон! При цьому загальна кількість їжі, що вживається не може перевищувати 1,5 кг в день. Комбінуйте і готуйте їжу, як хочете! Ось ця десятка:1) куряча грудка,2 яйця,3) кефір,4) помідори,5) огірки,6) кабачки,7) білокачанна або цвітна капуста,8) баклажани,9) гриби,10) яблука.

Дієта "ПО ГОДИННИКОВІ".

pic

Перші п'ять днів їжу слід приймати кожні дві години. Наступні десять днів потрібно харчуватися як завжди, але бажано обмежити борошняне і солодке (можна дієтичні сорти хліба і фруктовий цукор). Варто чергувати п'ять днів дієти з десятьма днями нормального харчування. За п'ять днів можна скинути до 3-5 кг, а в десять днів головна мета - зафіксувати вагу на досягнутій позначці.

Ось зразкове меню:

7:00 - чашка чаю або кави.

9:00 - терта морква, заправлена лимонним соком.

11:00 - яблуко (груша, ківі, персик та ін.).

13.00 - 100 г відвареного м'яса (прісноводної риби) на шматку зернового хліба з вершковим маслом (10 г).

15:00 - одне яйце круто(100г сиру, 100 г сиру та ін.).

17:00 - овочевий салат (капустяний, морквяний, буряковий і ін.).

19.00 - 10 шт сухофруктів (чорнослив, курага), розмочених в гарячій воді.

21:00 - склянка знежиреного кефіру.

Рибна дієта. Тривалість цієї дієти - 10 днів.

pic

Сніданок: 2 чашки чаю (краще зеленого), 1-2 яйця (в будь-якому вигляді), 1 стаканчик йогурту або тарілка знежиреного сиру, 1 таблетка аскорбінової кислоти (вітамін С) - через 10 днів її можна замінити на який-небудь фрукт. Другий сніданок (в 11 годині):Випийте склянку води. З'їжте спочатку половину риби для того, щоб приборкати апетит і запустити травлення. Доїжте рибу, чергуючи її з вареними овочами. Закусіть сирими овочами. Закінчити добре фруктом. Сіль додавати по мінімуму, обов'язково перець, часник, цибуля, коріандр, базилік, прянощі і приправи.

Обід: 2 великих склянки води перед обідом. Після обіду протягом 2 годин не пити. 250 г риби (печену рибу, варену рибу ... головне без жиру) або морепродуктів. Листя зеленого салату, сирі або варені некрохмалисті овочі (болгарський перець, огірки, цукіні, брюссельська капуста, брокколі, стручкова квасоля) без масла або приправлені на смак знежиреним йогуртом з пряною зеленню або збризнути лимонним соком.

Вечеря (в 17 годині): випийте Великий стакан води. За день потрібно випити не менше 1.5 л води. Вечеря така ж, як і обід, але більш різноманітний. Чергуйте гаряче і холодне, рибу і морепродукти, печене і приготоване на пару.

Але не варто робити акцент тільки на дієти, адже Ви ж розумієте, що без спортивних тренувань Ваші старання будуть не так помітні. Спорт допоможе не тільки підсилити ефект, але і підтягнути шкіру, яка стане менш пружною через втрату ваги.