Харчування має вирішальне значення для збереження і якісної роботи мозку.

Виділяють п'ять продуктів, які покращують вашу пам'ять та мислення

Зелені листові овочі

Всі види листової зелені містять вітамін К, необхідний для формування особливих жирових з'єднань, що забезпечують хорошу роботу нервових клітин, і хорошу пам'ять.

Крім того, листова зелень оздоровлює склад кишкової мікрофлори, в результаті чого виробляється цілий ряд корисних сполук, які не тільки захищають мозок від пошкоджень, а й сприяють гарному настрою і високій концентрації уваги.

Королевою зелені є капуста брокколі.

Морська риба

Майже 60% нашого мозку складається з жиру, і половина з нього - з омега-3 жирних кислот. Омега-3 жирні кислоти мають виражену протизапальну дію, стимулюють кращі контакти між нейронами. Достатній вміст омега-3 в раціоні збільшує рівень особливого білка, який стимулює зростання нейронів(чим більше їх, тим краще пам'ять та інтелект).

Жителі японського острова Окінава, в раціоні яких досить омега-3 жирів, є довгожителями і мають дуже низький рівень психічних розладів.

Норма споживання 2-3 рази в тиждень. Оселедець, скумбрія, лосось. Перевагу віддавати рибі дрібного і середнього розміру. У солоній рибі омега-3 міститься більше, ніж в термічно обробленій.

Яйця

Яйця багаті жировими сполуками фосфоліпідами, які необхідні для формування мембран нервових клітин і їх повноцінної роботи. Їх дефіцит спричинює порушеннями роботи нервової системи, зокрема, погіршення пам'яті, розвитком депресії.

Буряк

Буряк є джерелом корисних нітратів, а саме оксиду азоту, який розширює судини, покращує транспорт кисню до головного мозку і допомагає йому працювати більш активно, що проявляється в кращій зосередженості і концентрації.

Ягоди

Ягоди не тільки покращують когнітивні функції - пам'ять, увагу, мову, а й захищають нервові клітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Осіння випічка: шоколадний пиріг з гарбузом, яблуками та родзинками