У неділю, 7 жовтня, на майдані Незалежності у Рівному відзначили Всесвітній день ходьби.

До спортивного свята долучилося близько 200 людей.

«Ходьба – найдешевший вид спорту, адже доступний усім без винятку. Участь у Дні ходьби взяли люди різного віку. Цього року спортивний захід відбувся вже вшосте», - розповів керівник Рівне нського обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Микола Петренчук.

У 2013 році Рівне стало першим містом в Україні, що доєдналося до відзначення Всесвітнього дня ходьби, який щорічно проходить під егідою міжнародної організації TAFISA у першу неділю жовтня одночасно в понад сотні країнах світу.

Після реєстрації учасники о 12.00 стартували з майдану Незалежності. Кожен з них отримав карту з нанесеним маршрутом та місцями контролю у згаданих закладах.

Організатори свідомо позбавили гру елементу змагальності, адже її учасниками, окрім студентської та шкільної молоді, були люди різних вікових категорій та фізичної підготовки. Тому час виконання завдання не мав жодного значення.

Головне - пройти по маршруту, довжина якого становила приблизно 6 кілометрів, зробити відмітки у місцях контролю та повернутися на місце старту.

А стимулом до участі у цій прогулянці була лотерея, що розігрувалася серед учасників гри, котрі успішно виконали завдання.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.