Якщо ви сумніваєтеся чи правду вам говорять, придивіться до деталей.

Навчитися розпізнавати обман вам допоможуть шпигунські прийоми, якими поділився колишній агент ЦРУ Джейсон Хансон (Jason Hanson) в своїй книзі "Захисти себе за методикою спецслужб".

Зверніть увагу: щоб застосовувати прийоми, описані нижче, вам потрібно знати реакцію людини в спокійному для себе стані, що для неї норма, а що - ні. Також слід пам'ятати, що ця інформація не дає стовідсоткової гарантії розпізнавання брехуна.

1. Непряма відповідь

Перша ознака брехні - ухилення від прямої відповіді на питання. Припустимо, ви питаєте: "Ти мені зраджуєш?" - і чуєте у відповідь: "Та як ти могла мене в такому запідозрити? Чому ти думаєш, що я на таке здатний? Це твої подруги задурили тобі голову! Більше їх слухай! ". Брехун може почати говорити, що він найбільш добропорядна людина в світі, найправильніший і вірний. Чесна людина не буде перерахувати всі причини, за якими йому можна вірити, а просто відповість на питання.

2. Ноги

Багато людей наївно думають, що брехуна найлегше розпізнати по його обличчю, але це не завжди так. Набагато більше інформації видають ноги людини. Напевно у вас бували такі ситуації, коли ви сиділи поруч з людиною і задавали їй провокаційне запитання, а у відповідь людина починала смикати ногами. Швидше за все, це означає, що вона брехала. Однак не забувайте про те, що є люди, які майже завжди посмикують ногами при розмові.

3. Занадто щирий погляд

Видати брехуна може занадто чесний і щирий погляд. Якщо людина дивиться вам прямо в очі, надто прямо і щиро, це може означати, що вона бреше.

4. Гіперреакція

Багато брехунів реагують на звинувачення їх у брехні занадто емоційно. Мета гіперреакції в тому, щоб змусити вас відчувати почуття провини за свої підозри.

5. Переляк

Деякі люди не вміють брехати або ж дуже швидко "розколюються". Якщо у відповідь на вашу підозру людина лякається, не знає, що сказати і починає нервувати - ймовірно, ви зловили його на обмані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

11 способів позбавитися від зайвих: думок, страхів, кілограмів і речей