З 1 жовтня вступив в дію закон, який дозволяє не проектувати сміттєпроводи в багатоповерхівках.

Про це повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Як зазначає заступник міністра, це пов'язане набуттям чинності оновлення державних будівельні норми з проектування житлових будинків, якими скасовано обов'язкове проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках під час нового будівництва або реконструкції.

"Ця радянська норма тепер не є обов’язковою - в дію вступили нові зміни у ДБН щодо скасування обов’язкового проектування сміттєпроводів у багатоповерхових житлових будинках" , - написав Лев Парцхаладзе.

Він також зазначив, що у Європі такі сміттєпроводи вже давно заборонені до використання, а громадяни, у свою чергу, роблять все для збереження екологічного стану нашої природи - ретельно сортують сміття на переробку.

"У наші же сміттєпроводи скидається усе без розбору, і це дуже шкідлива звичка, від якої треба позбавлятися. Будинки мають будуватися за більш високими європейськими стандартами, це стосується і екології" , - зазначив він.

Як зазначається, згідно з новими нормами, необхідність влаштування сміттєпроводів в населених пунктах визначатиметься з врахуванням прийнятої системи поводження з відходами.