Малі та середні підприємства Рівненщини можуть отримати доступні кредити на власну справу за кошти Німецько-українського фонду.

Це фінансова установа, яка започаткувала фінансове співробітництво між урядами України та Німеччини.

«Німецько-український фонд має на меті поширити доступне кредитування для малих та середніх підприємств, що стимулюватиме українську економіку. Установа працює за європейською моделлю. Тобто підтримка українських бізнесменів здійснюється не напряму, а через відібрані банки-партнери в Україні, при чому на вигідних умовах. Адже програма фонду спрямована на субсидування процентних ставок для місцевих малих та середніх підприємств», - розповів керівник Німецько-українського фонду керівник установи Валерій Майборода.

Зараз фонд реалізує чотири програми – підтримка мікропроектів та сприяння системі кредитування у селі, надання пільгових умов кредитування, які працюють в окремих галузях, а також фінансування інвестиційних проектів малих та середніх підприємств.

Використання коштів НУФ здійснюється на поворотній основі – всі повернуті кошти за раніше наданими позиками повторно спрямовуються виключно на проекти фінансової підтримки малих та середніх бізнесменів.

За словами голови ОДА Олексія Муляренка, зараз значно зростають можливості для бізнесу. Для цього використовуються різні фінансові механізми:

«В області діє програма часткового відшкодування відсотків за кредитами бізнесменам. В свою чергу Державна інноваційна фінансово-кредитна установа готова надавати фінансову підтримку інноваційним та інвестиційним проектам. Програма Німецько-українського фонду – це ще одна перспектива, що може стимулювати наших бізнесменів. Адже полегшить доступ до кредитного ресурсу, чим активізує підприємництво та інвестиційну привабливість області».

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.