Гоща перемогла серед 315 учасників у конкурсі індивідуальних проектів Українського культурного фонду. На розробку своєї ініціативи Гощанська селищна рада отримає понад (*460 тисяч гривень*).

Проект передбачає розробку інформаційного ресурсу культурної спадщини та культурних цінностей Гощанської громади шляхом впровадження сучасних інформаційних технологій задля економічного розвитку Гощі.

Конкурс проходив в декілька етапів. Після публікації рейтингових балів які отримали проектні заявки, подані на фінансування, УКФ розпочали розгляд проектів Дирекцією Фонду.

Згідно зі ст. 35 Закону України «Про публічні закупівлі», провели переговорні процедури між грантоотримувачами та Українським культурним фондом щодо укладання договорів. У рамках конкурсу індивідуальних проектів (на який саме і подавався проект від Гощі) – перемогли проектні заявки, які отримали 74 і більше балів на суму, виділеного на зазначений конкурс бюджету.

Автором проекту є керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук.

В рамках проекту здійснять відцифрування культурних об'єктів та цінностей Гощі, розроблять веб-ресурс (веб-сайт та мобільні додатки), які висвітлюватимуть культурні ресурси нашої громади.

Для проведення промо-кампанії проекту збираються організувати театралізовані квести, поширювати друковані матеріали та відеоролики в мережі інтернет та сувенірну продукцію. Важливо, що буде створена зручна інфраструктура для туристів, які приїздитимуть в Гощу.

Як розповідає керівник відділу стратегічного розвитку Гощанської селищної ради Євгеній Сульжук, Український культурний фонд підтримує розвиткові проекти. Їхня суть в тому, аби у будь-якій сфері життя населеного пункту використовувати інформаційні технології.

Також додає, що зараз дуже важливо аби громада була активною в мережі інтернет, адже тоді, потік туристів та інвесторів збільшується. Сучасні інформаційні ресурси – це інструменти, які відкриють Гощу світові.

Зазначимо, напередодні селище Гоща двічі відзначили в Рівне нській обласній державній адміністрації на нараді із нагоди Всесвітнього дня туризму. Спершу, коли нагороджували колектив Гощанської селищної ради почесною грамотою за внесок у розвиток внутрішнього туризму. Вдруге – нагородивши Гощанський завод за якісну сувенірну продукцію: цукерки «Медове коло», «Рівне нщина туристична» та «Красносільські вітряки».

Нагадаємо, 24 серпня 2018 року, фінішував IIІ Всеукраїнський конкурс «Неймовірні села України 2018» де Гоща отримала перемогу з виграшем у 100 тисяч гривень