Бойову гранату «Ф-1» та запал до неї 25-річний житель селища Володимирець продав за 500 гривень. Оперативники місцевого відділення поліції викрили його вчора, 26 вересня, близько 15 години у районному центрі.

Також під час поверхневого огляду працівники поліції виявили у кишені штанів чоловіка аналогічну гранату із запалом.

Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального кодексу України та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Поліцейські підготували клопотання до суду про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Вилучені боєприпаси направили на експертизу.

Правоохоронці встановили, що 25-річний житель Володимирця вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі та у серпні 2014 року звільнився.

Крім того, дубровицькі поліцейські 26 вересня провели санкціонований обшук у помешканні 59-річного жителя районного центру, під час якого виявили 82 патрони калібру 7,62 мм. Як пояснив правоохоронцям господар будинку, він їх знайшов у зоні АТО, коли ніс там службу.

У рамках кримінального провадження за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України слідчі направили патрони на експертизу, за результатами якої вирішуватиметься питання про повідомлення чоловіку про підозру.

pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.