28 вересня 2018 року о 14.00 на Майдані Незалежності відбудеться благодійна акція-флешмоб «Усиновлення це любов назавжди», спрямована на привернення уваги до дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подолання стереотипів та інформування громадян про маленьких українців різного віку, їх братиків та сестричок, які виховуються в інтернатних закладах і очікують на усиновлення.

Організатори акції – Служба у справах дітей Рівне нського міськвиконкому, благодійний фонд «Майбутнє дітям України», ГО«Міжнародна місія АГАПЕ», Альянс «Україна без сиріт» запрошують рівнян та представників ЗМІ долучитись до проведення акції і дізнатись більше про, те як можна подарувати сім’ю дитині-сироті, усиновити дитину, створити прийомну сімю, дитячий будинок сімейного типу.

Акція присвячена Дню усиновлення, який традиційного відзначається в Україні 30 вересня. У зв’язку із великою суспільну значущістю усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання в сім'ї та з метою підтримки та розвитку національного усиновлення, зазначається в Указі Президента України від 27.11.2008 року, встановлено державне свято України – День усиновлення.

На обліку в службі у справах дітей Рівне нського міськвиконкому перебуває 197 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них: 167 - влаштовано на виховання у сім’ї опікунів та піклувальників, 29 дітей можуть бути усиновлені в тому числі 6 дітей, які виховуються в інтернатних закладах.

Додаткову інформацію можна отримати в службі у справах дітей Рівне нського міськвиконкому за тел. 45-40-75 (Міщеня Андрій Іванович).