У Рівному неодноразово зачіпали тему щодо заборони в'їзду автомобілів по вулиці Соборна.

У липні 2018 року на сайті Рівне нської міської ради з'явилась петиція щодо заборони проїзду легкових та вантажних автомобілів в центральній частині міста. Звернення подав рівнянин Анатолій Хмельницький, який наполегливо вимагав перекрити дорогу для всіх транспортних засобів окрім громадського транспорту.

Говорити з журналістами автор петиції відмовився, проте у прес-службі міської ради повідомили, що пана Хмельницького не влаштовували затори на дорогах.

Місцеві жителі позитивно віднеслись до такої ідеї, говорять що шум та загазованість негативно впливають на їхнє життя. 11 серпня завершився збір голосів, петиція набрала 221 голос з потрібних 300.

Нагадаємо, що раніше вулиця Соборна таки була перекрита. Тоді рухатись по ній могли: громадський транспорт, таксисти та люди, які проживають на вулиці. Іншим жителям рух було дозволено у певний час: з 22:00 до 6:00 ранку.

20 вересня рівнянка Власюк Алла також зареєструвала петицію на сайт Рівне нської міської ради. Вона пропонує обмежити рух автотранспорту на ділянці дороги між зупинкою "Будинок офіцерів" та зупинкою "Рівне нська райдержадміністрація" що по вулиці Соборній з 7:30 до 10:30 та з 16:30 до 19:30.

Обґрунтовує це завантаженістю дороги у час пік та простоювання в дорожній пробці на цій ділянці дороги. Для громадського транспорту ділянку дороги залишити відкритою.

Дата завершення збору голосів для цієї петиції - 11 листопада, аби петиція отримала відповідь від міської влади треба щоб вона набрала 300 голосів.