Протягом минулої доби внаслідок ускладнених погодних умов, а саме: сильних поривів вітру від від 18 до 20 м/с, а подекуди сила вітру сягала 25-28 метрів за секунду в 14 районах області було знеструмлено 156 населених пунктів повністю та 6 частково, обірвано 47 ліній електро передач, відключено 778 трансформаторних підстанцій.

Роботи по відновленню проводяться бригадами Рівне обленерго.

Підрозділи ДСНС області залучалися до ліквідації наслідків негоди, а саме розрізали повалені дерева у 6 районах області. Наприклад у Сарненському районі дерево заблокувало проїзд дорогою (Сарни-Ковель), у Корецькому районі в наслідок буревію зламалося дерево, яке перекрило проїжджу частину дороги, яка веде до автодороги Київ – Чоп. У Дубенському районі перекрило дорогу місцевого значення в селі Семидуби. Аналогічна ситуація була і в смт Рокитне та селі Городище. У всіх випадках наші співробітник за допомогою бензопил розрізали повалені дерева та відтягували з проїжджих частин доріг за допомогою спецтехніки. А найнебезпечніший випадок трапився в смт Клевань, де дерево яке впало після буревію на житловий будинок заблокувало вхід двом малолітнім дітям. Діти не постраждали.

Всього до надання допомоги населенню було залучено сім одиниць спецтехніки ДСНС та 30 рятувальників.

У зв'язку з цим рятувальники наголошують основні правила поведінки в разі посилення вітру:

вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;

якщо ви опинилися на вулиці, триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев, в разі сильного вітру сховатися в найближчому будинку або природному укритті;

уникати знаходження поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркуватипоруч з ними автотранспорт.



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Рівне нській області.