Горіхи багаті легкозасвоюваними білками, корисними жирами, вітамінами і мінералами, крім того, вони містять незамінні амінокислоти, необхідні для живлення мозку і здоров'я імунної системи. Людям, що стежать за свої вагою, необхідно пам'ятати, що горіхи дуже поживні, калорійні, тому при проблемах з вагою їх споживання необхідно обмежувати до декількох ядер в день.

Сама форма волоського горіха дає нам зрозуміти, для чого вони призначені. Якщо його регулярно вживати, можна стати справжнім «міцним горішком», адже він стимулює роботу мозку, покращує пам'ять, бореться з депресією і допомагає впоратися з невротичними станами, надає сил і витривалість. Мінеральні сполуки магнію, калію, кобальту, заліза, йоду в поєднанні з ненасиченими жирними кислотами корисні при атеросклерозі, гіпертонії і всього кола серцево-судинних захворювань.

pic

Протипокази до вживання горіхів:

Протипоказані горіхи людям, схильним до мігрені - тирамін, що міститься в ядрах, може спровокувати напад головного болю.

Протипоказано вживання горіхів при нейродерміті, панкреатиті, гострих кишкових захворюваннях, псоріазі при хронічному коліті і ентероколітах.

Не варто вживати волоські горіхи особам у яких відмічена підвищеність згортання крові.

Є обмеження у вживанні волоських горіхів і людям,які страждають виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, а так само гастритом з підвищеною кислотністю, це може привести до загострення або печії. Волоський горіх може викликати сильну алергію, кропив'янку, висип, діатез, набряк Квінке - це відбувається через високий вміст рослинного білка.

pic

Обережно застосовувати при вагітності. Оптимальна норма становить 2-3 горіха в добу. Якщо до народження малюка у жінки була алергія на горіхи, від них краще повністю відмовитися а період грудного вигодовування, так як підвищується ризик появи алергії і у малюка.

Волоські горіхи категорично протипоказані хворим з кишковими розладами.

Горіхи дуже калорійні, тому людям з надмірною вагою слід обмежуватися декількома ядрами в день, щоб не перевантажувати печінку, травний тракт, і не набрати додаткових кілограмів.

pic

Дітям до 3 років не рекомендується давати горіхи, тому що це дуже алергенний продукт. Якщо у дитини спостерігалася алергія на помідори, персики, якщо були прояви полінозу на квітучі дерева, то з горіхами краще почекати до 7 років або здати аналізи на виявлення харчових алергенів.

З обережністю варто поставитися до різного роду горіхів людям, що страждають шкірними захворюваннями (псоріаз, нейродерміт, атопічний дерматит).