Підрозділи ДСНС Рівненщини покращують навички ліквідації різного роду небезпек.

Регулярна комплексна робота щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій, а також перевірка готовності підрозділів до дій за призначенням допомагають рятувальникам Рівне нщини покращити свої професійні навички. Для цього вони беруть участь у командно-штабних, тактико-спеціальних та пожежних навчаннях і тренуваннях, в ході яких відпрацьовують питання взаємодії між екстреними службами під час ліквідації надзвичайних подій.

Так, зокрема, 21 вересня на території нового навчально-тренувального комплексу, що розташований на базі 2-ї державної пожежно-рятувальної частини рівненські рятувальники відпрацювали елементи гасіння пожежі у квартирі зі складним плануванням та у повністю непридатному для дихання середовищі. Вогнеборці тренувалися в режимі нульової видимості знайти потерпілого та евакуювати його на свіже повітря. Окремо рятувальники відпрацьовували елементи деблокування потерпілих за допомогою спец інструментів під час дорожньо-транспортних пригод з понівечених автомобілів.

Загалом, такі тренування щодо попередження виникнення різного роду надзвичайних ситуацій та подій, а також оперативного реагування при їх виникненні триватимуть і надалі. Адже саме вони допомагають виявити слабкі місця та недоліки, а також підсилюють готовність і спроможність підрозділів Служби до дій за призначенням.

pic



pic



pic

pic



pic



pic



pic



pic



pic

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.