В обласній бібліотеці рівнянам незалежно від віку презентували нову збірку розвиваючих казок з творчим компонентом. Авторка розповідала про свій новий підхід до написання казок, дітлахи насолоджувалися сучасною дотепністю творів.

Сучасні діти повинні читати сучасні казки. Це довела на презентації своєї власної книги Євгенія Пірог. Фізик за фахом, але разом з тим дуже любить фантазувати, мріяти, тому й пише дитячі книги. Створюючи казку, авторка застосовує новий підхід. Його секрет простий, дітей потрібно вміти зацікавити, а головне, вчити мислити.

В ігровій формі Євгенія Пірог не тільки розкривала зміст казки "Хлопчик вітерець та золота планета", а й вела захоплюючий діалог з учнями 11-ї школи. Цікаві ірги, неочікувані дитячі відповіді... Дорослі уважно слухали, а з дитячих облич не сходила усмішка. Маленький Ростислав навіть відкрив для себе чимало цікавого. Таких пізнавальних казок, в арсеналі Євгенії Пірог вже близько 10. Казка ж про "хлопчика вітерця й золоту планету" вийшла тиражем в 500 примірників. Декілька подарувала бібліотеці. А наприкінці презентації подарунки отримали й усі дітлахи.