Незважаючи на те, що сучасні люди не такі забобонні, є прикмети, в які багато хто вірить досі. Всі знають, що сміття після заходу сонця з дому виносити не можна, але не всі знають чому.

Отже, що ж робити, якщо відро для сміття переповнене, а за вікном вже темно? І чому насправді наші предки вважали, що якщо винести їз хати сміття пізно ввечері, обов'язково потрібно чекати неприємностей.

- Сміття - це уособлення удачі і багатства сім'ї, - так вважали наші предки. І якщо викинути сміття в темний час доби це може відвернути від вас удачу і матеріальне благополуччя.

- Пізній вечір і ніч - час нечистої сили. Наші предки вважали, що чаклуни і відьми можуть вкрасти щось з особистих речей, які ви викинули і навести на вас порчу або накликати на родину біду і сварки.

- Ще одна версія, за якою не можна ввечері викидати сміття - це домовик. Ті, хто вірить в існування домового вважають, що сміття варто залишати вночі в квартирі, щоб домовик зміг поїсти.

- Відповідно до навчань фен-шуй, якщо виносити сміття з хати ввечері - то в хаті не будуть водитися гроші. Тому, якщо хочете матеріальної стабільності, краще це робити поки світло.

- Крім того, вважається, що вечір - це час, який потрібно проводити з сім'єю, дітьми, тому якщо людина в сутінках пішла викидати сміття, то у неї в родині є проблеми. Це породжує плітки і обговорення вашого особистого життя.

У ці прикмети можна не вірити і сприймати їх з посмішкою, але є ряд сучасних пояснень, які піддаються цілком логічному поясненню. Отже, якщо виносити сміття пізно ввечері, то:

- можна зустріти п'яну компанію і вплутатися в бійку;

- вас можуть пограбувати і побити;

- на вас можуть напасти бродячі собаки, які мешкають біля сміттєвих баків;

- можна застудитися, занадто легко одягнувшись.

У будь-якому випадку, вірити в прикмети чи ні, особиста справа кожного, але іноді краще прислухатися, щоб уникнути непотрібних проблем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як зрозуміти, що з вас висмоктують сили: ознаки енергетичного вампіра