(*Ми - те, що ми їмо - цю тезу сформулював ще Гіппократ. І, дійсно, наші харчові пристрасті здатні не тільки впливати на нашу вагу і фігуру, але і на здоров'я в цілому. *)

Які продукти потрібно назавжди виключити з раціону, щоб зберегти своє здоров'я? Вчені підтвердили, що харчування має прямий вплив на послідовність генів і здатне змінювати ДНК людини. Тобто, шкідливі продукти, які людина систематично вживає в їжу, можуть нашкодити не тільки його здоров'я, але і здоров'ю його дітей і онуків.

Які 5 продуктів ні в якому разі не можна їсти?

Напівфабрикати. Сосиски, ковбаси, заморожені котлети та інші напівфабрикати містять величезну кількість солі і консервантів, а це може підвищити рівень холестерину і привести до ожиріння і захворювань серця. Крім того, склад продуктів залишає бажати кращого, добре, якщо там будуть хоча б сліди м'яса. Тому набагато корисніше купити натуральне, не перероблене м'ясо і що-небудь з нього приготувати.

Маргарин. Маргарин - це штучний жир і трансжири, тому категорично не рекомендується вживати його в їжу. Крім того, будьте уважні, купуючи готову продукцію: печиво, здобу і інші продукти, в їх складі також може бути маргарин, а отже, регулярне вживання таких продуктів харчування може бути небезпечним для організму.

Читайте також: 7 продуктів, які обов'язково повинні бути в раціоні школяра

Майонез. Про шкоду майонезу сказано чимало, але до цих пір цей соус залишається одним з найулюбленіших на столі українців. У майонезу такий склад, що він може зберігатися роками, абсолютно не змінюючи свій смак. Домашній майонез приготувати дуже просто, знадобляться лише яйця, масло, лимонний сік і спеції, зате шкоди для організму він не принесе, звичайно, якщо його вживати в помірній кількості.

Сухі сніданки. Всілякі мюслі містять величезну кількість цукру, олії та інших штучних підсилювачів смаку, тому ніякої користі організму не принесуть. Краще зварити звичайну кашу, додавши в неї сезонні фрукти або сухофрукти за своїм бажанням і смаком.

Знежирені продукти. Те, що продукти з низьким або нульовим вмістом жиру дієтичні і допомагають скинути вагу, давно розвінчаний міф. Такі продукти категорично не можна вживати в їжу, так як вони містять підсилювачі смаку і різноманітні хімічні добавки, які компенсують смак натурального продукту. Користі від такої їжі абсолютно ніякої немає, а от шкода для організму просто колосальна!