Як створити зручну гардеробну (або шафу), в якій буде легко підтримувати порядок і де поміститься все необхідне?

Нижче наведені декілька порад, які допоможуть вам в цьому.

Групування речей

Незважаючи на те, що виглядає такий гардероб дуже красиво, не варто групувати речі за кольором. Краще організувати вішалки і полиці по типу предметів - блузи, футболки, штани, спідниці. В першу чергу, коли ви одягаєтеся, ви підбираєте верх до низу і навпаки, а не вирішуєте колористичну загадку.

Невисокі стопки

Замість того, щоб вибирати трохи великих полиць, віддайте перевагу більшій кількості невеликих поличок. Вони більш ефективно справляються з сортуванням одягу, з невисоких стопок легше знайти і витягти необхідний предмет одягу.

Розділяй і володарюй

Щоб використовувати доступний простір шафи або гардеробу, використовуйте спеціальні контейнери, органайзери і роздільники. Роздільники з безліччю поділів допоможуть в зберіганні дрібниць - наприклад, білизни, прикрас, окулярів, шкарпеток. Контейнери краще використовувати прозорі - замість того, щоб відкривати кожен в пошуку потрібної речі, ви будете відразу бачити, що знаходиться всередині. Дуже зручно зберігати в таких контейнерах взуття - воно не мнеться і не покривається пилом. Не забудьте зробити в них невеликі отвори для циркуляції повітря.

pic Зручність

Щоб користуватися шафою було зручно, виділіть найзручніші для вашого зросту відсіки на ті речі, які ви одягаєте найчастіше. Якщо ваша "уніформа" - це футболки і джинси, розмістіть їх на найзручнішій полиці, а розташовані вище і нижче залиште під речі, якими ви користуєтеся рідше.

Вертикаль

Яким би не був ваш гардероб, він тільки виграє від використання всієї висоти кімнати. Звичайно, самим логічним і зручним варіантом залишаються вбудовані шафи висотою до стелі. Якщо над шафою залишається місце, продумайте лаконічне і акуратне зберігання. Якщо це відкрита шафа, доповніть простір зверху парочкою полиць в тон стін або шафи. На закритій шафі можна розмістити кілька однакових великих непрозорих контейнерів, в яких ви розмістите несезонні речі, наприклад, пуховики і пальто.

Тонкі вішалки

Якщо місце в шафі дуже обмежено, замініть вішалки на більш тонкі і легкі. Звичайно, важкі пальто і шуби варто залишити висіти на міцних дерев'яних вішалках з широкими плічками - інші їх точно не витримають. Зате тонкі блузки та футболки відмінно розмістяться на тоненьких вішалках з оксамитовим покриттям. Такий простий трюк заощадить десяток сантиметрів у вашій шафі!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ідеальна кухня для кожного Знака Зодіаку