З початку року за сприяння центрів зайнятості Рівненщини працевлаштувалися 22 тисячі мешканців.

За словами директора обласного центру зайнятості Івана Ткачука, всього за 8 місяців 65% людей працевлаштовано оперативно до набуття статусу безробітного. А загалом послугами служби скористалися 28 тисяч громадян.

За направленнями центру зайнятості знайшли роботу понад 5 тисяч осіб, які мали додаткові гарантії, у тому числі 307 людей з інвалідністю. А на нові робочі місця працевлаштувалися 470 безробітних.

Близько 5 тисяч жителів області пройшли професійне навчання. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 3,4 тисячі громадян.

На початок вересня 9,9 тисяч людей отримували допомогу по безробіттю, середній розмір якої у серпні цього року становив 2047 гривень (у серпні 2017 року – 1727 гривень).

У базі даних обласної служби зайнятості нині 3,3 тисячі вакансій, що на 61% більше попереднього періоду минулого року. Завдяки зростанню кількості вакансій, знизився дисбаланс між попитом та пропозицією на ринку праці. У середньому на 1 вакансію претендували 4 безробітних, а у відповідному періоді минулого року – 7.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.