(*Батьками бути складно. Ніде цьому не вчать. А всі ми хочемо бачити наших дітей щасливими і бути ідеальними вихователями для них. Як же стати хорошими батьками?*) Щоб виховати гармонійну і впевнену в собі особистість, батьки повинні, в першу чергу, самі бути щасливими. А далі - слідувати нескладним правилам.

Не контролюйте кожен крок

Гіперопіка над дитиною ніколи не приносить нічого хорошого. Діти, виховані методом контролю кожного кроку, виростають в невпевненими в собі. Вони все життя бояться вийти за межі зони комфорту. Не опікати надмірно вчіться ще в ранньому дитинстві дитини. Звичайно, не варто пхати йому руки в конфорку, щоб він зрозумів небезпеку вогню. Але і ходити по п'ятах в 10 років - занадто.

Читайте також: Спорт за знаком Зодіаку: як виростити чемпіона

Не сваріться на очах у дитини

Це не означає, що лаятися потрібно, пішовши в іншу кімнату. Будь-який скандал змушує задуматись дитину про безпеку. Всі питання потрібно з'ясовувати мирним шляхом. Навіть, коли ви на межі розлучення, зберігайте дружні стосунки. У ранньому віці закладаються поведінкові моделі дитини. Скандали він перенесе в своє доросле життя.

Поборіть монстрів в його кімнаті

Ви повинні навчити малюка боротися зі своїми страхами. Важливо не лякати його. Уміння перемогти найстрашніших монстрів допоможе дитині в дорослому віці не бояться нових перешкод.

Відповідайте на всі питання

«Мамо, а чому сонце жовте? А чому воно світить? Та багато інших» Не відповідайте дитині «поживеш - побачиш», а повноцінно. Звичайно, всі подробиці відкривати не варто, але говоріть правду. Природна цікавість, яку батьки підтримують, допоможе дитині не боятися нової інформації і знань.

Хваліть

Найбільш повно, максимально чесно, максимально часто. Похвала для дитини - крила, на яких він влетить у доросле життя. Не бійтеся перехвалити. Пам'ятайте, в житті буде занадто багато людей, які будуть проти дитини. Станьте йому тилом, до якого можна приходити в важкий момент.