Сьогодні, 12 вересня, біля головного управління національної поліції Рівненської області, пікетують проти бездіяльності поліції.

На гарячу лінію телеканалу Рівне 1 зателефонував Юрій Коробчук - таксист, який 26 серпня застосував спецзброю для вистрілу гумовими кулями. Він повідомив журналістам, що під стінами головного управління національної поліції Рівне нської області збирається пікет.



pic

Нагадаємо, що конфлікт стався в ніч з 25 на 26 серпня між водієм таксі та двома його пасажирами. Під час сутички 48-річний таксист схопив із автомобіля спецпристрій для відстрілу гумовими кулями та здійснив попереджувальний постріл вгору, після чого пролунало ще два постріли. У результаті цього одного із пасажирів із пораненням грудної клітки госпіталізували до лікарні.

Проте Юрій Коробчук спростовує інформацію щодо попереджувального пострілу вгору. Каже, стріляв вниз, а правоохоронні органи до кінця не розібрались в ситуації - не проводили відтворення та не запрошували на впізнання.

Підтримати пікет прийшов і свідок ситуації, яка сталася 26 серпня - Андрій Лютий. Каже, що поліція записала його покази, а далі слідство не веде. За його словами, в діях поліції були багато незрозумілих факторів.

"Слідчим відділом розслідується два кримінальних провадження за фактом отримання тілесних ушкоджень або нанесення тілесних ушкоджень для пана Коробчука. ПО першому факту йому заподіяв тілесні ушкодження пасажир таксі, в якому потерпілий його перевозив. Встановлена особа, призначена судово-медична експертиза, яка за декілька днів буде готова. Кримінальне провадження по справі буде спрямоване до суду з обвинувальним актом. По другому факту, де потерпілий стріляв, нами встановлено, що пан Коробчук діяв в межах самооборони. І ймовірно думка прокуратури буде така сама та кримінальне провадження буде закрито. Оскільки тілесні ушкодження в пасажирів - не зафіксовано, вони не звернулись до судово-медичної експертизи відповідно і медичних документів немає. Та і в процесі слідства встановлено що Коробчук діяв в межах самооборони." , - прокоментував заступник начальника Головного Управління Національної поліції Рівне нської області Панасюк Олександр.



pic

Юрій Коробчук наголосив що, він та інші люди, які зібрались під стінами ГУНП Рівне нської області пікетують проти бездіяльності поліції. Він вимагає, щоб винуватці у нападі на нього були покарані згідно закону. За його словами він та свідки йдуть на офіційну зустріч з начальником поліції, де будуть піднімати питання чому не проводиться розслідування згідно закону.

Детальніше про це дивіться в програмі "Патруль" о 19:00 на Першому місцевому.