Один з проектів Громадського бюджету, який не пройшов на голосування рівнян, отримав другий шанс на реалізацію.

Облаштувати танцювальний майданчик під відкритим небом прагнули автори проекту Громадського бюджету. І члени координаційного комітету таку ініціативу підтримали. Однак, пізніше один з них вирішив свій голос забрати.

Це дуже обурило авторів проекту Юлія Ковальчук та Олексій Огонь. Тож вирішили шукати правду у тих, хто відповідає за організацію процесів навколо Громадського бюджету у Рівному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слово дав - слово забрав: у Рівному сваряться через проект Громадського бюджету [ВІДЕО]

І таки досягнули свого:

"Тому ми домовилися про таке:

1. Провести громадські обговорення щодо доцільності створення у Рівному літнього танцювального майданчика і місця де він має бути

2. У разі позитивного перебігу обговорень розпочати процедуру виділення земельної ділянки під майданчик

3. Далі шукати на майданчик кошти через наступний Громбюджет або з інших джерел (існує можливість виділення коштів з міського бюджету не через Громбюджет) вже маючи ділянку і схвалення жителів Рівного

Також у мене було два бюрократичні зауваження до Положення про Бюджет:

4. Закріпити правила перебігу процедури голосування, щоб уникнути зловживань, і

5. Зафіксувати у Положенні порядок вирішення спорів та порядок звернення до Координаційного комітету.

Мені пояснили, що для того, щоб зміни з'явилися у Положенні, потрібно, внести ці пропозиції на розгляд Комітету і в разі позитивного рішення, вони опиняться там.

Тому я підготую таке звернення і відправлю його як тільки завершиться цикл поточного громбюджету, це десь на початку грудня цього року."

Тож, цілком ймовірно, що вже наступного року проект танцювального майданчика знову винесуть на обговорення.

- Я рада, що проект не зупинився на півдорозі і буду просто щаслива, якщо ця історія надихне ще когось не опускати руки; якщо люди, яким з першого разу не вдалося реалізувати проект на Громбюджеті, продовжуватимуть працювати над ним і якісних ініціатив у Рівному ставатиме більше, - написала Юлія Ковальчук.