9 вересня у Рівному відбулося "Drift Party" - показове тренування у форматі змагань. Та чи всі правила безпеки були дотримані при проведенні цих змагань?

Суперечки про те, чи являється дрифт спортом ведуться з початку того, як автолюбителі з'явились у Рівному. Втім, предметом різноманітних суперечок є і сама поява дрифту. Як кажуть самі спортсмени, місцем народження дрифту стала вулиця.

Тим часом у Рівному репутація дрифту була сильно зіпсована після подій на ТРЦ "Екватор", що на Макарова. Дрифт як і раніше вважається нелегальним спортом і лише частина місцевих жителів заступається за автолюбителів.

В неділю, 9 вересня, понад 400 глядачів прийшло подивитись на шоу, яке влаштували автоспортсмени. Всі присутні були в захваті від змагання і нікого не бентежила відсутність рятувальних служб на території парковки де проводились змагання.

Організатори ж кажуть, що у них було відповідне обладнання, яке могли використати під час надзвичайних ситуацій.

Однією з головних задач організаторів є забезпечення безпеки третім особам (глядачі). Для цього використовується обмежувальна стрічка яскравого (оранжевого, червоного) кольору, наряди поліції, спортивні маршали і комісари. Обов'язкова наявність чергової пожежної машини і швидкої допомоги. Для таких гонок передбачені спеціальні глядацькі зони.

Крім того, учасники змагань неодноразово повинні проходити медичні перевірки, аби впевнитись, що їм не стане погано під час змагань та вони не втратять здатність керувати автомобілем.

Самі авто-любителі розказують, що правила безпеки були дотримані. А на самому заході були присутні спеціальні люди, які дивились за тим щоб глядачі не виходили на трасу під час змагання. Про наявність медичної та рятувальної техніки дрифтери замовчують.

Участь у змаганнях взяли 11 любителів швидкісної їзди, які приїхали не тільки з Рівного але й з інших міст України. Змагання мали за мету показати рівнянам, що дрифт це не так страшно і погано, як описують його в соціальних мережах.

Проте, в тих же соціальних мережах дрифтерів продовжують і далі осуджувати - пишуть, що змагання проводились без відповідної рятувальної і медичної техніки та лікарів.

Організатори розказують, що тепер "гонки" будуть проходити офіційно і у відведений для того час (до 22:00).

pic



pic